Home » Actueel » Hamilton neemt kampioenschapsbokaal in ontvangt

Hamilton neemt kampioenschapsbokaal in ontvangt

Lewis Hamilton heeft op vrijdag in Sint Petersburg zijn kampioenschapsbokaal in ontvangst genomen voor het behalen van zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1. De volledige top van de autosport was op vrijdag in de Russische stad aanwezig in het indrukwekkende Filharmonische Orkestgebouw voor het jaarlijkse FIA Prijzengala. De kampioenen uit alle door de FIA georganiseerde klassen – van karting tot rally en van Formule 3 tot Formule 1.

Zo werden Rallykampioen Sebastien Ogier, Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne en Formule 3-kampioen Mick Schumacher geëerd en ontvingen CIK-FIA wereldkampioenen karting Victor Bernier, Patrik Hájek en Lorenzo Travisanutto hun trofeeën voor hun prestaties.

Aan het einde van de avond kreeg Hamilton uit handen van FIA President Jean Todt voor de vijfde keer in zijn carrière de bokaal voor de Wereldkampioen Formule 1 uitgereikt. De Engelsman komt met die vijfde wereldtitel op gelijke hoogte met de “Maestro”, Juan Manual Fangio, die in de jaren ’50 vijf wereldtitels wist te behalen.

Het respect voor Hamilton in de zaal was groot. Mercedes-teambaas Toto Wolff stelde dat de Engelsman in 2018 nauwelijks op een fout te betrappen was. De teambaas stelde dat het moeilijk te stellen is welke van zijn wereldtitels de meeste indruk maakte, maar dat hij in 2018 op de toppen van zijn kunnen presteerde, staat buiten kijf.

‘Over het geheel, moet iedereen die bij ons bijgedragen aan het success van het team het morgen weer beter doen dan vandaag”, stelt Wolff, “en als coureur en als mens heeft hij zich in elk jaar dat ik met hem heb gewerkt ontwikkeld. We hebben dit jaar nauwelijks fouten van hem gezien.”

Wolff stelt dat Hamilton een van de weinige coureurs is die actief zoekt naar manieren om zich steeds weer te verbeteren en zeer zelfkritisch is.

“We hebben het er gisteren in het vliegtuig nog over gehad”, zei Wolff, “hij is een van de weinige coureurs die in staat is om te zeggen ‘nee, het was zó’, maar hij zei ‘nee, ik was hier niet goed en ik was daar niet goed.”

Gevraagd of Hamilton in staat geacht moet worden om uit te groeien tot de meest succesvolle coureur aller tijden, zei Wolff te hopen dat Hamilton zijn successen in die richting kan voortzetten.

“We hebben nog twee jaar binnen het contract te gaan tot het einde van 2020, dus er kunnen potentieel nog twee wereldtitels worden behaald. Het zou geweldig zijn als hij dat zou kunnen behalen. En dat zou betekenen dat wij ook in een goede positie zouden zijn.”

Wolff nam namens Mercedes AMG F1 Team uit handen van F1 CEO Chase Carey de bokaal voor de winnende constructeur in ontvangst.

“Het was een ongelooflijk seizoen”, blikte hij terug, “heb ik genoten van de strijd met Ferrari? Nee, dat niet. Het is echt heel zwaar, maar als ik erop terugkijk, zou ik het niet anders hebben gedaan. Dit is waar de Formule 1 om draait. Het is de top van de autosport en je mag verwachten dat je tegenstanders heel sterk zijn. Uiteindelijk maakt dat dat je van het eindresultaat nog meer kunt genieten.”

 

F1-Planet.com