Home » Actueel » Hamilton: “Niet verwacht dat ik zo’n snelheidsvoordeel zou hebben”

Hamilton: “Niet verwacht dat ik zo’n snelheidsvoordeel zou hebben”

Lewis Hamilton was na afloop van zijn overwinning in zijn 250e Grand Prix-start in Abu Dhabi zelf verbaasd over de wijze waarop hij de race had kunnen domineren. Het snelheidsverschil met zijn achtervolgers had hij duidelijk niet verwacht. Hamilton nam bij de leiding met een goede start de leiding en zou de race van start tot finish aanvoeren.

Nadat zijn directe tegenstanders – Max Verstappen en de beide Ferrari-coureurs –  al eerder naar de pits waren gegaan, kon Hamilton in ronde 27 een veilige stop voor de leiding maken bij zijn wissel naar de harde band en zou ook daarop de toon blijven zetten.

“Ik had absoluut niet verwacht het tempo voordeel zo hoog te houden”, zei hij na afloop, “Onze snelheid over de lange run was redelijk goed en er werd me verteld dat we misschien een tiende voorsprong hadden, maar in de race hadden we wat meer voordeel in dat opzicht. En toen ik vrij baan had, was ik in staat om mijn tempo redelijk goed te managen in die eerste stint en op de banden te letten. Ik moest gewoon net zo lang doorgaan als Max. Toen kwamen we op die volgende set banden en voor deze baan was de band goed. De harde banden zijn vrij bestand tegen elke slijtage. Hij kan heel, heel lang mee. Ik denk dat die de hele race kan doen. Ik denk dat ik tegen het einde van de race zei: “Ik wil wat hebben … Ik moet pushen en kijken of ik nog meer prestaties uit de auto kan halen”. Ik had gewild at we wat duels hadden.”

Hamilton was onder de indruk van het jaar dat hij had beleefd. Hij behaalde tien overwinningen, werd twee races voor het einde van het seizoen voor de zesde keer wereldkampioen en kwam vaak toch als winnaar uit de bus, ondanks dat hij niet altijd de snelste auto had.

“Wat een ongelooflijk jaar is het geweest”, zei hij. “Wat een ongelofelijk stuk is het geweest met dit team. Ja, na het winnen van het constructeurskampioenschap en het coureurskampioenschap denk ik dat het echt belangrijk was voor ons als team om door te gaan met pushen. Weet je, we hadden niet alles uit het totale perfecte pakket gehaald. Dus we probeerden gewoon de grenzen te verleggen en ja, ik denk dat dit de perfecte manier is om het seizoen goed af te sluiten. Ik denk dat het een geweldig weekend was in die zin dat er een Ferrari en een Red Bull en een Mercedes in de top drie stonden, uiteraard in de volgorde waarin we finishten maar ook op de grid, en vervolgens staan er veel jonge coureurs achter me, waardoor je je jong voelt, wat geweldig is.”

“Ik ben mijn team echt gewoon dankbaar dat ze het hele jaar door zijn doorgegaan en het doel gewoon niet uit het oog hebben verloren. We hadden allemaal een gemeenschappelijk doel en inspireerden elkaar om te blijven streven naar perfectie. Dus, ik ben iedereen ontzettend dankbaar en ik hoop dat iedereen bij Mercedes en onze partners… Ik weet zeker dat ze behoorlijk gelukkig zijn.”

F1-Planet.com