Home » Actueel » Hamilton ontsnapt bij Superbike val

Hamilton ontsnapt bij Superbike val

Mercedes AMG-coureur Lewis Hamilton is op zaterdag ontsnapt aan blessures bij een valpartij die hij meemaakte tijdens een test met een Yamaha YZF-R1 Superbike op het circuit van Jerez. De Engelsman nam in het eerste weekend van het off-season in de Formule 1 deel aan een test op uitnodiging van track day firma No Limits. Hij reed daarbij op de Yamaha die ook door het Crescent-team wordt ingezet in het Wereldkampioenschap Superbike.

Hamilton reed op een volledig zwarte motor met alleen zijn startnummer 44 erop. Hij maakte tijdens de test een kleine crash mee, maar bleef daarbij ongedeerd. Hij kon zijn weg na de valpartij zonder problemen vervolgen. Hamilton reed met een sponsorloze zwarte helm in een eveneens ongesponsord Dainese motorpak.

Het is niet voor het eerst dat Hamilton een snelle motor uitprobeert. Eerder dit jaar deelde hij het circuit met LCR Honda-coureur Cal Crutchlow, die evenals de Engelsman wordt gesponsord door Monster energydrink, op het Chuckwalla Valley circuit in Californië.

Van Hamilton is bekend dat hij een fervent MotoGP-fan is. Vorig jaar werd hij ambassadeur van het MV Augusta merk en verbond zijn naam aan een limited edition motor, de F4 LH 44.

F1-Planet.com