Home » Actueel » Hamilton paste rijstijl aan voor zege in China

Hamilton paste rijstijl aan voor zege in China

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat hij zijn rijstijl aanpaste om in de Grand Prix van China sterker voor de dag te komen. Die aanpassing zou de sleutel zijn geweest voor het behalen van de overwinning. Hamilton behaalde in China de 75e overwinning in zijn carrière en reed gedurende de race zijn 4000e ronde aan de leiding. Alleen Michael Schumacher reed meer ronden aan de leiding.

“Gedurende het weekend was de auto echt niet hoe ik graag zou rijden op dit circuit. Ik was hier altijd snel en mijn agressieve rijstijl werkte steeds erg goed. Dat heb ik in de afgelopen twee jaar gebruikt, maar de banden zouden het dit jaar niet toestaan en de auto zou het niet toestaan en daardoor leek het alsof ik heel veel performance had verloren.”

“Ik moest echt behoorlijk dynamisch zijn om mijn natuurlijke rijstijl aan te passen. Ik moest overschakelen naar een andere manier van rijden. Ik kreeg dat pas aan het einde van de kwalificatie echt onder controle en in de race kon ik een beetje terug naar wat mijn normale rijstijl zou zijn, maar toen ik eenmaal aan de leiding ging, kon ik de positie handhaven en doen wat ik altijd doe.”

Hamilton stelt dat de stand in het Constructeurskampioenschap niet de werkelijke krachtverhoudingen weergeeft.

“Ik denk niet dat we het dominante team zijn, maar ik denk wel dat onze progressie over het algemeen meer solide is geweest, het platform, de pitstops, de performance in de kwalificatie. We hebben gewoon op een superhoog niveau gepresteerd, op 90 procent.”

“Dus ik ben heel dankbaar. Het team heeft het ongelooflijk gedaan. Ik had geen idee dat we zo vroeg in het seizoen drie één-twees zouden halen.”

“Daarbij heeft Valtteri zich echt verbeterd. Hij is echt aan het uitdelen en levert. Vorig jaar was hij hier als tweede op het podium en ik volgde hem niet als teamgenoot en was niet zo snel als ik had moeten zijn. Ik denk dat wij en het hele team op alle zes cilinders moet werken en op dit moment doen we dat.”

F1-Planet.com