Home » Actueel » Hamilton: “Samenwerking met Bottas waarschijnlijk de beste ooit”

Hamilton: “Samenwerking met Bottas waarschijnlijk de beste ooit”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton stelt dat de samenwerking die hij heeft met Valtteri Bottas waarschijnlijk “de beste ooit” is tussen twee teamgenoten. Hamilton’s titelaspiraties kregen dit seizoen op verschillende momenten een boost doordat Bottas zijn race voor hem opofferde. De Fin kwam in 2017 naar Mercedes en de samenwerking die hij sindsdien met Hamilton heeft zorgde voor een enorme harmonie, die het team in de jaren daarvoor met de rivaliteit tussen Hamilton en Nico Rosberg niet had gekend.

“We hebben zoveel respect voor elkaar”, zegt Hamilton, “ik zie hoe hard hij werkt. Hij ziet hoe hard ik werk. We spelen geen spelletjes om de ander van slag te maken. Sterker nog, we werken samen. Er zijn momenten dat ik iets heb uitgevonden in mijn setup en ik hem dat zal vertellen en er zijn momenten dat ik met hem kan praten.”

“Dit jaar zijn er absoluut momenten geweest waarin hij een essentiële rol heeft gespeeld in het winnen van races.”

Bottas moest door zijn rol als secondant zelf enkele kansen op de overwinning laten lopen om zijn teamgenoot te helpen. De Fin is daardoor tot op heden nog zonder overwinning.

“Dit jaar is hij heel sterk gestart en daarna heeft hij een paar zeer moeilijke races gehad. Baku [waarin hij in leidende positie uitviel] was bijvoorbeeld een harde klap voor hem. Hij verdiende het om daar te winnen en toen kreeg hij die klapband.”

“Ik ben heel, heel dankbaar om hem als teamgenoot te hebben en voor de hulp die hij heeft geboden om deze ongelooflijke droom te verwezenlijken, dus heel erg bedankt.”

Hamilton denkt echter dat hij zijn teamgenoot niet blij zal maken door hem een overwinning te schenken als hij in de positie is om dat te doen.

“Het team gaat dat niet van me vragen”, zegt Hamilton, “en als ik in die positie ben – ik heb het Valtteri nooit gevraagd – maar ik denk dat hij dat niet zou willen. Hij wil op eigen kracht winnen, dus ik weet niet of ik hem een gunst verleen als ik hem een overwinning geef.”

“Ik denk sowieso niet dat hij het nodig heeft. Ik denk dat hij het op eigen kracht kan, dus het enige dat ik kan doen is ervoor zorgen dat ik hem steun in het proces, gedurende het weekend. Ik ben altijd heel open over mijn setup en dat zal ik blijven.”

Bottas bevestigde op donderdag in São Paulo desgevraagd Hamilton’s visie op hoe hij denkt over een geschonken overwinning.

“Ik zou absoluut niet willen dat ik een overwinning geschonken krijg. Ik wil de race zelf winnen”, zei hij.

Hij ziet daarvoor dit weekend in Brazilië goede mogelijkheden.

“Ik weet dat er voor mij een mogelijkheid is om de race te winnen. Dat is natuurlijk een goed gevoel. Ik denk dat jullie allemaal wel weten wat mijn doel zal zijn dit weekend, maar dat is aan mij en ik zal moeten presteren om voor de overwinning te kunnen vechten.”

F1-Planet.com