Home » Actueel » Hamilton sloeg aanbod van ander topteam af

Hamilton sloeg aanbod van ander topteam af

Lewis Hamilton heeft na het bekend worden van zijn contractverlenging bij Mercedes gezegd dat hij een aanbod van een ander topteam heeft afgeslagen. Op donderdag werd duidelijk dat de viervoudig wereldkampioen zijn contract bij het team met twee jaar heeft verlengd tot het einde van 2020. Ze hadden al sinds de winter de intentie om te verlengen, maar het duurde lang voordat de coureur en het team de handtekeningen uiteindelijk op het papier zetten.

Nu wordt duidelijk dat hij in de tussentijd werd benaderd door een ander topteam.

“Als het gaat om anderen die me hebben benaderd, één heeft dat gedaan, maar ik heb er niets mee gedaan”, zei Hamilton in Hockenheim.

Hamilton wilde niet aangeven om welk team het ging.

“Jullie kunnen aannames maken wat je wilt”, zei hij tegen de aanwezige media.

Hamilton stelde dat hij geen moment alternatieven heeft overwogen nadat hij mondeling had toegezegd aan Mercedes-teambaas Toto Wolff dat hij de intentie had om te blijven.

“Toto is echt een geweldig mens en een geweldige manager”, zegt hij, “en we hebben een geweldige relatie die steeds sterker is geworden. We hebben onze ups en downs gehad, zoals dat in elke relatie gaat, maar het is er een die enorm is gegroeid en ik waardeer het echt dat Toto zoveel geduld met me heeft.”

“De meeste mensen zouden niet de tijd hebben gegeven die ik wilde nemen, maar een ding dat dat onderstreept is het vertrouwen dat we in elkaar hebben.”

“Ik heb vanaf dag 1 gezegd: ‘ik ga nergens anders kijken. Ik praat met niemand anders. Ik ga niet onderzoeken wat de andere opties zijn. Ik speel jullie niet uit tegen iemand anders.”

“Hoewel ik weet dat er coureurs zijn die jullie benaderen, en dat verwacht ik ook, vertrouw ik er ook op dat jullie aan niets anders denken, zodat we onze tijd kunnen nemen.”

Hamilton vertelde dat het overeenkomen van het contract een proces van maanden is geweest, waarin de twee partijen steeds wat nader tot elkaar kwamen. Eerst werd een basiscontract afgesproken, de details werden in de weken die volgden steeds verder ingevuld.

“Ik kan me de uiteindelijke datum niet herinneren. Het kan voor of na Monaco zijn geweest”, zegt Hamilton daarover, “daarna waren er steeds kleine beetjes hier en daar die we bespraken. ‘Hey Toto, kan ik dit veranderen? Ik denk dat we dit moeten doen in plaats van dit.’ Daarna zouden we het er een aantal weken niet over hebben, dus we hebben de tijd genomen.”

“We hebben erover gesproken en begonnen er in het begin van het jaar over te hebben, daarna spraken we er een paar maanden later over en vervolgens een aantal dagen. Daarna heb ik het afgehouden. Ik vond het te stressvol. ‘We zullen het er over een paar races wel over hebben’, zei ik.”

“Ik bleef het uitstellen. Ik had een contract, maar ik had gewoon niet het gevoel dat ik er haast mee moest hebben. We zullen het doen als ik er klaar voor ben en als we er samen klaar voor zijn. En uiteindelijk zaten we thuis bij elkaar en hebben het heel snel kunnen regelen.”

F1-Planet.com