Home » Actueel » Hamilton: “Titel heeft meer waarde in ‘zwaarder’ seizoen 2018”

Hamilton: “Titel heeft meer waarde in ‘zwaarder’ seizoen 2018”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton stelt dat een eventuele vijfde wereldtitel in het seizoen 2018 meer waarde zou hebben doordat hij er meer strijd voor moet leveren dan in het verleden het geval was. In de afgelopen jaren was de titelstrijd vaak een interne aangelegenheid tussen de Mercedes-coureurs. Vorig jaar kon Ferrari het met Sebastian Vettel lang volhouden in de titelstrijd, maar in de tweede seizoenshelft trokken Hamilton en Mercedes de titels alsnog naar zich toe.

Hamilton maakte een moeilijke seizoensstart door. Door strategische tegenvallers en problemen met de handling in China, is hij na drie races  nog steeds zonder overwinning. In de titelstrijd heeft hij 9 punten achterstand op Sebastian Vettel.

“Wie weet wat het seizoen in petto heeft?”, zegt Hamilton, “als het doorgaat zoals het nu gaat, wordt het heel moeilijk om te winnen.”

“Maar als er een kans is en we eindigen bovenaan, dan zou het alleen maar meer meer waarde hebben, want het is een zwaarder seizoen dan voorheen.”

“Het heeft mijn manier van denken niet veranderd. Mijn doel is nog steeds hetzelfde, maar het is duidelijk op basis van het afgelopen weekend dat we niet de snelste zijn.”

Hamilton stelt dat Mercedes in China een grotere achterstand had en dat ze terrein heeft ingeleverd ten opzichte van Ferrari en Red Bull Racing.

“We hebben performance verloren sinds Melbourne en misschien in het afgelopen weekend nog meer. Dus we zijn het op één of twee na snelste team van dit moment, dus we hebben wat te verbeteren, maar dat is niet onmogelijk.”

“Ik denk dat dit team heeft getoond dat we heel goed zijn in verenigd blijven en te volharden en te blijven werken.”

“Dus ik denk dat iedereen hier en in de fabriek heel hard blijft pushen.”

“Ik denk dat we nu heel veel informatie hebben over de afgelopen weken, dus ik blijf zeker heel hard pushen en ook James Vowles, James Allison, Niki [Lauda] en Toto [Wolff] proberen ze te stimuleren.”

“Zij weten op welke gebieden we de meeste problemen hebben, dus zij kunnen echt druk uitoefenen op die afdelingen of ervoor zorgen dat er meer ontwikkelingen komen of iets dergelijks.”

“We moeten de constructieve druk op die jongens houden, maar zij staan al onder druk, want zij willen net zo winnen als wij allemaal. Het is gewoon een strijd en het gaat erom dat we samenwerken als team.”

F1-Planet.com