Home » Actueel » Hamilton vereerd door belangstelling Ferrari

Hamilton vereerd door belangstelling Ferrari

Lewis Hamilton is gevleid door de belangstelling die Ferrari-teambaas Mattia Binotto op vrijdag tijdens de officiële persconferentie voor teambazen voor hem uitsprak. Gevraagd naar de betekenis van Ferrari van de contractuele status van Hamilton na 2020, antwoordde Binotto dat Ferrari “alleen maar blij” kon zijn dat hij voor 2021 op de markt is.

Hamilton zei, geconfronteerd met de uitspraak van Binotto, op zaterdag tijdens de persconferentie na de kwalificatie dat hij vereerd is door het compliment.

“Ik denk dat dat het eerste compliment is in die 13 jaar dat ik van Ferrari heb gehad”, zei Hamilton, “ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren dat ze me ooit hebben genoemd, dus dankjewel en ik neem het graag aan. Het betekent niet echt iets. Het is allemaal gepraat, maar het is leuk dat ze me na al die jaren die het heeft gevergd eindelijk erkennen, maar ik ben er dankbaar voor.”

Hamilton zou direct daarna de verdere betekenis van de uitspraak van Binotto voor zijn toekomst ontkrachten.

“Ik denk dat ze twee geweldige coureurs in huis hebben. Wie weet wat de rijdersmarkt in het komende jaar gaat doen.’

“Maar als ik echt eerlijk ben, dan ben ik daar nu niet echt op gefocust. Ik wil proberen hier sterk te finishen. Ik heb deze ongelooflijke groep mensen achter me waar ik nu ben en ik vind dat ik het hen verplicht ben om hen voor de volle 100% mijn hart en energie te geven. Vooral om dat ik nog steeds een contract heb en de onderhandelingen zijn nog niet begonnen.”

Hamilton stelde dat eerst zal moeten blijken dat Mercedes zich tot de F1 committeert na 2020.

“Ik weet eerlijk gezegd niet hoe de volgende fase van de maand eruit gaat zien als het aankomt op contracten. Het is heel vreemd dat je het bijna een jaar voordat het eindigt al moet doen en dat het niet pas tegen het einde kan, maar zo gaat het soms. We zullen zien.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff zei er geen problemen mee te hebben als Hamilton met Ferrari zou hebben gesproken over de toekomst. Gazzetta dello Sport beweerde eerder dat Hamilton Ferrari President John Elkann in de voorbije weken twee keer zou hebben ontmoet.

“Ik heb daar helemaal geen problemen mee”, zei Wolff, “ik denk dat dit een vrije wereld is en ik erken dat iedereen zijn carrièremogelijkheden moet verkennen en het beste besluit voor zichzelf moet nemen. Dat geldt voor coureurs en voor iedereen.”

“Dus ik heb er nul problemen mee. Een coureur zal altijd proberen in de snelst mogelijke auto te zitten en ][het team met] de snelst mogelijke auto zal altijd proberen daar de beste coureur in te krijgen, dus er is een goede consensus over wat we proberen te bereiken.”

F1-Planet.com