Home » Actueel » Hamilton verlengt contract bij Mercedes tot 2020

Hamilton verlengt contract bij Mercedes tot 2020

Lewis Hamilton heeft zijn contract met Mercedes AMG F1 Team met twee jaar verlengd. Dat heeft Mercedes op donderdag officieel bevestigd. De Engelsman gaat tot en met 2020 zo’n $45 miljoen per jaar verdienen bij het team van de regerend constructeurskampioen.

Met de bekendmaking komt een einde aan maandenlange speculatie en verwondering over de toekomstplannen van de 33-jarige coureur. Zowel Hamilton als Mercedes gaf steeds aan dat het een kwestie van tijd zou zijn, maar op de achtergrond werden stevige onderhandelingen gevoerd over het contract dat van Hamilton de best betaalde coureur in de geschiedenis van de Formule 1 maakt.

Hamilton was blij dat hij zijn verblijf bij Mercedes, waar hij sinds 2013 rijdt en waarmee hij drie wereldtitels behaalde, met nog eens twee seizoenen kan verlengen.

“Deze contractverlenging is in feite een formaliteit geweest sinds Toto en ik in de winter samen zijn gaan zitten”, vertelt Hamilton, “dus het is goed om de pen op het papier te zetten, het aan te kondigen en verder te gaan met de orde van de dag.”

“Ik ben al 20 jaar onderdeel van de Mercedes racefamilie en ik ben nooit gelukkiger geweest in een team dan ik nu ben. We zitten allebei op dezelfde golflengte, zowel op als naast het circuit en ik kijk ernaar uit om nog meer te winnen in de toekomst en nog meer licht te laten schijnen op de driepuntsster.”

“Ik heb er veel vertrouwen in dat Mercedes de juiste plek is om te zijn in de komende jaren. Hoewel we sinds 2013 al zoveel succes hebben beleefd samen, is Mercedes hongeriger dan ooit. Van Dr. Zetsche en de directieleden aan het hoofd van Daimler en Toto en het team management tot elke persoon die ik in de gangen van Brixworth en Brackley heb ontmoet. De competitieve passie die in me brandt wordt gedeeld door elk teamlid in deze groep. We jagen altijd de volgende verbetering na en gaan nog dieper om ervoor te zorgen dat we bovenaan eindigen.”

“Ik kan niet wachten om te zien wat we samen kunnen bereiken in de komende tweeënhalf seizoenen.”

Teambaas Toto Wolff is blij dat de formaliteiten rond Hamilton’s contractverlenging achter de rug zijn.

“Wij hebben voortdurend met Lewis op één lijn gezeten sinds we de eerste keer samen zaten om de details van dit contract te bespreken na vorig seizoen, maar er is begrijpelijk veel belangstelling en speculatie geweest rond het hele proces, dus het is goed dat we dat nu achter ons kunnen laten en dit kunnen aankondigen.”

“We hebben de uiteindelijke documenten deze week ondertekend en we wilden mensen niet langer laten wachten! Er is, als het over Lewis als Formule 1-coureur gaat, niet veel dat nog niet is gezegd. Hij is een van de grootste coureurs aller tijden en zijn track record spreekt voor zich. Maar wat ik leuk vind aan het werken met hem is dat ik de man in de racehelm heb leren kennen: zijn ontembare drive om zichzelf te verbeteren, zijn emotionele intelligentie als teamlid en zijn loyaliteit naar de mensen om hem heen.”

“Mercedes is Lewis’ thuis in de Formule 1 geworden en zijn verhaal zal voor altijd gelinkt zijn aan het zilver en groen van Mercedes AMG Petronas. Ik heb er veel vertrouwen in dat er nog een aantal ongelooflijke hoofdstukken in ons gezamenlijke verhaal aan zitten te komen.”

Hamilton’s contractverlenging werd alom gezien als de sleutel in het silly season: de move waar alle andere coureurs en teams op wachten. Nu die kogel door de kerk is, mag verwacht worden dat de ontwikkelingen op de rijdersmarkt elkaar vanaf nu snel zullen opvolgen.

F1-Planet.com