Home » Actueel » Hamilton verliest podiumfinish na crash met Albon

Hamilton verliest podiumfinish na crash met Albon

Lewis Hamilton heeft op zondagmiddag zijn podiumfinish in de Grand Prix van Brazilië verloren. De Engelsman werd door de stewards bestraft voor zijn rol in het incident met Alexander Albon in de voorlaatste ronde van de race. Hij ontving een tijdstraf van 5 seconden en valt daardoor terug tot de zevende plaats. Hij kreeg bovendien twee penaltypunten bijgeschreven op zijn licentie. Door het besluit wordt McLaren-coureur Carlos Sainz gepromoveerd naar de derde plaats, zijn eerste podiumfinish.

Hamilton joeg in de slotfase van de race op verse zachte banden op de podiumplaatsen. Hij was onder de safety car die het gevolg was van de crash van de beide Ferrari-coureurs naar de pits gegaan voor een wissel naar de soft en zou in de laatste drie ronden voluit gaan om het Max Verstappen nog moeilijk te maken voor de overwinning. Hij moest daarvoor wel eerst voorbij Pierre Gasly en Alexander Albon. Gasly verschalkte hij na de hervatting van de race in Turn 1, Albon bleek een lastigere noot om te kraken. De Thai hield de snelheid hoog, maar zou in het bochtige middengedeelte de normale racelijn nemen voor het ingaan van Turn 10, maar dat opende de deur voor Hamilton, die bovenop de staart van de Red Bull zat. Instinctief koos Hamilton de binnenkant, maar Albon kwam op dat moment net terug van de wijde lijn en sloot het gat. Hamilton raakte de Red Bull, die daarop spinde en het volledige veld aan zich voorbij zag gaan. Een lonkende eerste podiumfinish ging voor Albon in rook op.

De stewards hoorde beide coureurs na afloop en concludeerden dat Hamilton voornamelijk schuldig was geweest aan de crash.

“De Stewards hebben het videobewijs vanuit meerdere hoeken inclusief onboard camera’s, tv-camera’s en beveiligingsbeelden bestudeerd”, stelden de stewards in hun verklaring.

“Auto 23 [Albon] zat op zijn normale lijn. Auto 44 [Hamilton] probeerde aan de binnenkant te passeren, maar kon niet ver genoeg aan de binnenkant komen om de inhaalmanoeuvre te doen slagen en tegen de tijd dat hij zich realiseerde dat er niet genoeg ruimte zou zijn kon hij zich niet terugtrekken uit de situatie, waarna de crash volgde.”

“De Stewards stelden vast dat Auto 44 voornamelijk schuld had aan de crash met auto 23 bij Turn 10 en leggen daarom een straf van 5 seconden op.”

Hamilton was na afloop direct schuldbewust over het incident en bood zijn excuses aan aan Albon.

“Ik wil enorm graag mijn excuses aanbieden aan Albon. Ik deed een poging. Het gat was er soort van, maar uiteindelijk sloot het zich. Het was volledig mijn fout.”

“Ik heb nooit de intentie om met iemand te crashen, maar vandaag nam ik natuurlijk wel wat risico’s.”

“Ik neem de schuld natuurlijk op me. Ik kwam van achteren, maar hij deed het geweldig en ik bied mijn excuses aan.”

Albon stelde dat het vooral ongelukkig was dat Hamilton aan de binnenkant dook, maar niet terugzakte toen hij zag dat het niet zou lukken.

“Ik moet het terugzien. We kwamen uit Turn 9 en ik lag iets voor Lewis en dacht ‘we zitten goed waar we nu rijden’ en ik dacht ik ga er hard in om hem af te houden en ervoor te zorgen dat hij geen ideeën opvat. En natuurlijk zie je het gebeuren. Je ziet dat je elkaar kruist, maar als je eenmaal duikt, dan is er een dode hoek en je weet niet precies hoe ver hij naast je zit.”

“Ik dacht ‘ok, hij is waarschijnlijk teruggezakt’. Ik gaf hem desondanks wat ruimte, maar ik had hem niet verwacht. Toen hadden we het contact. Het is zo’n moment waar je op kunt wachten en dacht ik oh en vervolgens spin je.”

“Het is jammer, want hij zou me hoe dan ook hebben ingehaald in Turn 1. Hij had versere banden en hij was heel agressief.”

“Ik probeer het van de positieve kant te zien. Het was wel op eigen kracht. Het is niet dat we er met geluk waren gekomen. We hadden natuurlijk wel de safety car en het gevecht met de Ferrari’s was leuk. We verdienden het om er te staan, maar het mocht niet zo zijn. De volgende keer dan maar, de volgende race.”

De gewijzigde uitslag van de Grand Prix van Brazilië na de straf van Lewis Hamilton is als volgt:

PosCoureurTeamTijd
1Max VerstappenRed Bull Honda1:33:14.678
2Pierre GaslyToro Rosso Honda+6.077
3Carlos SainzMcLaren Renault+8.896
4Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+9.452
5Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+10.201
6Daniel RicciardoRenault+10.541
7Lewis HamiltonMercedes+11.139
8Lando NorrisMcLaren Renault+11.204
9Sergio PerezRacing Point Mercedes+11.529
10Daniil KvyatToro Rosso Honda+11.931
11Kevin MagnussenHaas Ferrari+12.732
12George RussellWilliams Mercedes+13.599
13Romain GrosjeanHaas Ferrari+14.247
14Alexander AlbonRed Bull Honda+14.927
15Nico HulkenbergRenault+18.059
16Robert KubicaWilliams Mercedes+1 ronde
17Sebastian VettelFerrarironde 66
18Charles LeclercFerrarironde 66
19Lance StrollRacing Point Mercedesronde 66
RValtteri BottasMercedesronde 52
F1-Planet.com