Home » Actueel » Hamilton: “We kunnen ons nog verder verbeteren”

Hamilton: “We kunnen ons nog verder verbeteren”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft gezegd dat er nog meer aan zit te komen van Mercedes in Melbourne. De Engelsman sloot de beide vrije trainingen op vrijdag als snelste af en de beide Mercedessen eindigden de dag met een marge van 0,8 seconde naar concurrenten Red Bull en Ferrari.

Hamilton was na de trainingen tevreden over de progressie met de W10 en stelt dat er nog meer verbeteringen mogelijk zijn.

‘Ik heb een positief gevoel overgehouden aan het rijden met de auto vandaag”, zei Hamilton, “dit is wat ik graag doe.”

“De auto voelt hetzelfde aan als in Barcelona, wat positief is als je naar een ander circuit gaat. We zijn heel goed door ons programma gekomen. Er waren op het circuit geen problemen.”

“Er is nog heel veel dat we kunnen verbeteren, maar dit was geen slechte start. Wat we nu moeten doen, is alles echt bestuderen en analyseren, zoals we altijd doen op vrijdagavond. Maar feit is dat we twee auto”s hebben die rond kunnen blijven gaan. Geen van ons maakte een fout en we hebben de auto heel gehouden. Dat is heel belangrijk.”

Bottas kwam van de twee het dichtst bij schade. De Fin spinde in FP1 in de voorlaatste bocht en raakte bij een spin om in de juiste rijrichting te komen op de uitloopstrook bijna de muur. De Fin eindigde op 0,048 seconde van zijn teamgenoot.

F1-Planet.com