Home » Actueel » Hamilton: “Wolff zou de F1 niet moeten gaan runnen”

Hamilton: “Wolff zou de F1 niet moeten gaan runnen”

Lewis Hamilton heeft gezegd dat hij het geen goed idee zou vinden als Mercedes-teambaas Toto Wolff op termijn een leidende rol zou nemen in de organisatie van de Formule 1. Hamilton prijst Wolff als manager, maar stelt dat de sport beter door een neutraler persoon gerund zou worden.

“Ik geloof niet dat er een betere manager is dan Toto binnen de hele F1,” zei Hamilton. “Als je echter achterover zit als fan, als je in de kamer zit met mensen die uiteindelijk beslissingen moeten nemen, dan denk ik dat we mensen zijn, denk ik, dat is gewoon mijn mening.”

“Je hebt Jean Todt, ik ken het niveau van Jean, maar een feit is dat hij heel lang bij het rode team heeft gezeten, dus zeker als hij wakker wordt als er een rood T-shirt en een zilveren T-shirt is, gaat hij waarschijnlijk voor een rode. Weet je wat ik bedoel? Net als ik uit bed kom, zie ik 44 of ik zie nummer zes, ik ga voor nummer 44!

“En Toto is al zo lang door en door Mercedes, ik weet niet of daar iets in zit.

“Maar als het een managementkeuze is, dan denk ik dat hij de beste is, maar volgens mij is het beter als het iemand van buitenaf is, neutraal, als er iemand is die volledig neutraal is, die niet van Ferrari weet.”

Hamilton woonde twee weken geleden de vergadering van de FIA, teambazen en FOM bij in Parijs. Hij stelt na dat bezoek dat de teams te veel invloed hebben.

“Ik denk dat uiteindelijk de FIA alle beslissingen nemen, zij zijn het bestuursorgaan. De teams moeten daar volgens mij niet bij betrokken zijn, omdat de teams allemaal iets voor zichzelf willen doen. Ze vinden het niet leuk als ik dit zeg, maar uiteindelijk is het iets natuurlijks.”

“Het zou hetzelfde zijn als alle voetbalteams in een kamer zouden zitten en zeiden dat de sport zo zou moeten zijn: ze zouden duwen en trekken voor hun eigen voordeel. Als je een centrale groep mensen krijgt, intelligent, zoals de FIA hun enige baan bij Liberty is bijvoorbeeld om de sport weer geweldig te maken.

“Of het nu gaat om het inhuren van mensen of wat dan ook, maar ze moeten de macht hebben en gewoon de beslissingen nemen. Als ze dat nu doen, hebben ze niet altijd de juiste antwoorden.”

Hamilton gaf toe dat hij gefrustreerd was toen tijdens de vergadering in Parijs werd gesproken over een verdere verhoging van het minimumgewicht van de auto in 2021.

“Je zit daar en ze hebben het over het maken van de auto zwaarder, en het verbijstert me. Waarom zou je de auto zwaarder maken?”

“De auto is al 130 kg zwaarder of wat dan ook toen ik voor het eerst in de sport kwam, en wat ze niet weten, is dat we de beste remmen hebben die je maar kunt hebben, ze zijn zo goed als ze kunnen zijn, en ze zijn oververhit en vervagen, dus de remzones zijn niet geweldig.”

“Als je de auto nog eens 30kg zwaarder maakt, zal het alleen maar erger worden voor de remmen en de auto, en je moet meer gaan doen en uitrollen, je moet meer brandstof besparen, al deze verschillende dingen, het heeft gewoon een domino-effect, maar nu met de stuurprogramma’s erin, misschien zal er veel lawaai zijn. “

F1-Planet.com