Home » Actueel » Hamilton: “Zo trots dat ik kan doen wat ik doe met dit beest”

Hamilton: “Zo trots dat ik kan doen wat ik doe met dit beest”

Lewis Hamilton was na afloop van de Grand Prix van Japan zichtbaar blij met zijn overwinning op Suzuka. De Engelsman had de race van start tot finish geleid en zag zich geen enkel moment bedreigd voor de zege. Met Valtteri Bottas op de tweede plaats kon Mercedes opnieuw een maximaal resultaat behalen waar Ferrari opnieuw, gedeeltelijk door eigen toedoen, punten liet liggen.

“Ik vond het geweldig. Ik was heel, heel blij”, zei Hamilton na afloop, “ik denk dat dit weekend heel sterk is geweest van het team. Het is een geweldige 1-2 van Mercedes. Het toont echt de enorme kracht en kwaliteit die we hebben als team. Dit circuit is het beste circuit ter wereld. Ik weet niet waarom ze niet meer circuits als dit maken, maar elke seconde van de run was heel leuk. Ik kon op mijn banden passen op de manier waarop ik dat wilde en controleerde de snelheid. Het is heel raar. Ik race natuurlijk al heel lang, maar het plezier dat ik nu van binnen heb is nog net zo groot als altijd. Het is een geweldig gevoel.”

Hamilton had gedurende de race wat drivebility issues met de power unit, maar kon om die problemen heen rijden.

“Ik vroeg het team ernaar, maar zij zeiden dat het ok was. Maar echt, de jongens hier op het circuit, de jongens in de farbiek. Die jongens hebben door zo hard te werken dit… dit beest gecreëerd en ik ben zo trots en dankbaar dat ik de kans heb om te doen wat ik ermee doe. Ik race al heel lang, maar zoals ik al zei, het voelt als de eerste.”

Hamilton werd na afloop gewezen op de stap die hij zette in de titelstrijd. Door de zesde plaats van Sebastian Vettel liep hij opnieuw 17 punten uit en heeft nu een marge van 67 punten. In Austin zou hij daardoor al kampioen kunnen worden.

“Ik benader het echt stap voor stap”, zei Hamilton daarop, “elke week als je een positief weekend hebt en weer naar een andere Grand Prix gaat en je weet niet zeker hoe je zult varen en hoe je zult presteren, want er zitten nog steeds gaten tussen, maar ik denk dat we dit jaar als team steeds sterker zijn geworden, dus ik hoop echt dat we… Austin is normaal gesproken een goed circuit voor ons, dus ik kan niet wachten om dit beest daar los te laten.”

Gevraagd naar de prestaties van zijn concurrent in de titelstrijd, Sebastian Vettel, zei Hamilton het niet helemaal te begrijpen.

“Wat betreft Sebastian’s prestaties… Ik had dat natuurlijk niet verwacht. Tot halverwege het seizoen waren zij heel sterk en toen gingen we naar Monza en daarna waren ze nog steeds behoorlijk sterk. In Singapore was waar het echt begon terug te vallen. Ik had absoluut niet verwacht dat ze zo zouden terugvallen als ze hebben gedaan. Ze hebben niet alleen heel veel performance verloren, performance verloren… De prestaties kwamen ook niet meer zoals voorheen, zo sterk als ze voorheen waren. Ik heb er niet echt een antwoord op, maar het is ook niet iets waar ik echt op geconcentreerd ben. Ik weet zeker dat Sebastian je meer zou kunnen vertellen. Wij concentreren ons er gewoon op om het zo goed mogelijk te doen en ons potentieel te maximaliseren. Dat is alles dat wij kunnen doen.”

F1-Planet.com