Home » Actueel » Hamilton: “Zwakke plek gevonden in reglementen voor 2019”

Hamilton: “Zwakke plek gevonden in reglementen voor 2019”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton stelt dat hij en Mercedes zich na dit weekend in Abu Dhabi vol zullen richten op de voorbereidingen voor 2019. Het team werkt op de achtergrond al maanden aan het project van de W10, waarmee ze zich voorbereidt op de nieuwe aërodynamische reglementen. Hamilton stelt dat zijn team in die reglementen inmiddels ook al zwakke plekken heeft gevonden en er hard aan werkt om die te benutten.

“Op vrijdag zat ik met wat mensen die hier normaal gesproken niet zijn, maar wel alles weten van de auto van volgend jaar. We hadden een behoorlijk diepgaand gesprek en dat is inspirerend”, stelt hij.

“Ze zijn zo slim, ongelooflijk intelligent en ze zitten op een heel andere golflengte dan normale mensen.”

“Uiteindelijk wil ik ervoor zorgen dat ze door onze debriefs verkeerd geïnterpreteerd hebben. Ik weet bijvoorbeeld niet wat ik in deze auto nodig heb om hem sneller te maken, maar ik moet wel zorgen dat ik dat aan ze doorgeef zodat zij kunnen bouwen en performance kunnen vinden.”

“Voor volgend jaar, heb ik een idee waar de zwakke plek zal zitten in deze nieuwe reglementen en dat hebben zij ook.”

“Het gaat erom nauw samen te werken, goed te communiceren en constant samen te werken, elkaar echt te stimuleren en ik denk dat we – onze monteurs, engineers, strategen – als je kijkt naar de performance van het team in raceweekends, allemaal beter zijn geworden.”

Hamilton heeft er vertrouwen in dat Mercedes ook in de komende jaren een grootmacht kan blijven in de sport, ook als teams als Ferrari en Red Bull Racing sterker worden.

“Ik heb er vertrouwen in, zolang Mercedes hun benadering niet verandert en niets wijzigt in hun wens om te winnen. Sommige teams besluiten af te buigen, een andere bedrijfstak te beginnen en verliezen wat focus op hun ultieme doel.”

“Zolang ze dat niet doen, geloof ik dat we op dit pad kunnen blijven en kunnen blijven vechten aan de top.”

“Maar Ferrari heeft dit jaar ongelooflijk werk geleverd, dus we kunnen niets voor lief nemen. We moeten blijven doorpakken en blijven pushen, want dat doen zijn ook.”

F1-Planet.com