Home » Actueel » Hartley in orde bevonden na crash met Stroll

Hartley in orde bevonden na crash met Stroll

Toro Rosso-coureur Brendon Hartley is laat op de zondagmiddag in Montreal teruggekeerd naar het circuit na een bezoek aan het Universitair Medisch Centrum van Montreal. De Nieuw-Zeelander liet daar uit voorzorg een tweetal scans uitvoeren van zijn hoofd na de crash die hij in de eerste ronde van de race meemaakte met de Williams van Lance Stroll.

Hartley bevond zich links naast de Williams op het moment dat die bij het uitkomen van Turn 5 last kreeg van overstuur, begon te glijden en de Toro Rosso met de zijkant van zijn auto op het wiel raakte. De rechterkant Toro Rosso werd daarop naar beneden gedrukt, waardoor de linkerkant loskwam van de grond en werd gelift op de bandenstapels aan de zijkant. De Toro Rosso kwam los van de grond, zag de wielophanging afbreken en schoof zonder controle terug over de baan. Daar konden de andere coureurs hem ontwijken. In de uitloopzone raakte hij opnieuw de Williams van Stroll, die met een lekke band van de baan gleed na het contact met Hartley.

Beide konden ongedeerd uitstappen, maar werden uit voorzorg naar het medisch centrum geroepen. Bij nadere bestudering van de beelden bleek Hartley in de klap met de bandenstapels hard met zijn hoofd tegen de halo te zijn geklapt. Hij werd daarom uit voorzorg naar het ziekenhuis begeleid. Daar zouden de artsen niets vinden op de scan en daarop zou hij per helikopter worden teruggevlogen naar het circuit.

Lance Stroll kon zijn media-activiteiten normaal vervolgen na zijn bezoek aan het medisch centrum.

“Ik had een goede start en won een paar plaatsen”, zei hij, “ik ging zij-aan-zij met Brendon in Turn 5. De auto begon te glijden en ik corrigeerde, maar er was niet genoeg ruimte voor ons beide.”

“Tegen de tijd dat ik het corrigeerde, raakten we elkaar en gingen we tegen de muur.”

Hartley baalde van het incident. Hij zag de beste startpositie in zijn nog korte F1-loopbaan zonder resultaat blijven.

”Ik ben echt heel teleurgesteld voor Toro Rosso en Honda, omdat we het hele weekend behoorlijk sterk zijn geweest.”

”Ik denk dat we absoluut de snelheid hadden om vandaag voor punten te strijden.”

”Ik had een goede start, vergelijkbaar met die van de coureurs om me heen, maar ik kwam een beetje aan de buitenkant van Turn 2 te zitten, wat me een positie kostte.”

”Ik kon aan de buitenkant naast Lance komen bij het uitkomen van Turn 4, maar hij verloor de auto, waardoor we allebei de muur raakten.”

”Het is heel teleurstellend, want er was ruimte om in te halen en ik keek uit naar een sterke race.”

”Het is frustrerend om de Grand Prix van Canada zo te eindigen. Ik was heel blij met mijn performance in het hele weekend. Ik had wat vertraging bij het terugkeren naar het circuit, omdat ik voor controles uit voorzorg naar het ziekenhuis werd gevlogen. Maar ik ben absoluut fit, gezond en klaar voor de volgende race.”

De stewards besloten geen verdere actie te ondernemen naar aanleiding van het incident.

admin