Home » Actueel » Head terug bij Williams in een consultancyrol

Head terug bij Williams in een consultancyrol

Williams Racing krijgt versterking van haar voormalig Technisch Directeur Sir Patrick Head in een tijdelijke adviesrol. Het team uit Grove maakt een uiterst moeilijke tijd door nu het team voor het tweede jaar op rij met structurele ontwerpfouten blijkt te kampen in haar chassisontwerp. Als gevolg van die problemen was de auto te laat klaar om de start van de wintertests te halen. Een passende vloer moest worden ingevlogen om halverwege de eerste testweek alsnog te kunnen starten met de tests, maar het aantal reserveonderdelen is vanaf dat moment zeer beperkt.

Als gevolg van alle problemen zou Chief Technical Officer Paddy Lowe voor onbepaalde tijd afstand doen van zijn rol. Williams publiceerde in de nasleep van de problemen niet minder dan 11 vacatures voor de aërodynamica-afdeling.

Mede-oprichter Sir Patrick Head kon de problemen van het team duidelijk niet aanzien. De 72-jarige Head zwaaide in 2011 af als Engineering Director en is sindsdien zelden meer in het paddock gezien. Hij zal in een adviesrol het engineering team gaan ondersteunen.

“Wij kunnen bevestigen dat Sir Patrick Head voor de korte termijn op consultancybasis wat ondersteuning biedt aan ons engineering team”, bevestigde Williams op vrijdag.

Head zal naar verwachting zijn opwachting maken tijdens de Grand Prix van China. Zijn rol zal er een op de achtergrond en niet aan de pitmuur zijn.

In de nasleep van alle commotie rond de wintertests heeft Williams Adam Carter als Hoofd van de Ontwerpafdeling aangesteld en Dave Robson als Hoofd Race Engineer. Doug McKiernan blijft Ontwerpdirecteur.

F1-Planet.com