Home » Actueel » Honda heel blij met eerste overwinning sinds terugkeer

Honda heel blij met eerste overwinning sinds terugkeer

Honda was in Oostenrijk trots en blij na het behalen van de eerste overwinning van het merk sinds haar terugkeer in de sport in 2015 met Max Verstappen. De Nederlander reed een onwaarschijnlijk sterke race waarin hij zowel Sebastian Vettel, Valtteri Bottas en Charles Leclerc passeerde om glansrijk naar de overwinning te rijden. Het was na een aantal podiumfinishes eerder dit jaar een eerste, groot succes van de nieuwe Red Bull Honda-combinatie.

De Japanners hadden voor zondagavond uitgerekend een vergadering gepland om hun toekomst in de Formule 1 te bespreken en dat besluit zal zonder twijfel niet negatief worden beïnvloed door de zege.

De normaal ingetogen Japanners stonden onder het podium met tranen in de ogen en glommen van trots.

“We hebben er heel lang over gedaan om deze overwinning te bereiken”, zei Honda’s Technisch Directeur Toyoharu Tanabe, “maar we hebben heel veel geleerd in voorgaande jaren waarin we werkten met Red Bull.”

“We zijn vandaag heel blij dat we een overwinning hebben behaald, maar vandaag is pas de eerste stap.”

“We zullen heel hard blijven pushen tot het einde van het seizoen en ook voor volgend jaar.”

Honda stond het Verstappen toe om in de slotfase de ultieme motorafstelling nummer ’11’ te gebruiken om te proberen de overwinning te behalen. De engineers van Honda werden de laatste weken door Dr. Helmut Marko onder druk gezet om meer risico’s te nemen en krachtigere motoren te brengen. Tanabe zegt daarover:

“We zijn engineers, dus we kennen de grenzen. We pushen de performance tot aan de limiet”, zegt hij, “maar ze willen echt dat we ze meer performance geven, dus we zijn heel hard aan het pushen.”

“We zijn heel erg op m’n gemak in de samenwerking met hen. Ze hebben heel ervaren engineers.”

“Ze zijn open-minded. We kunnen alles bespreken en hun besluitvorming is snel en precies, dus we zijn heel tevreden.”

F1-Planet.com