Home » Actueel » Honda levert ook in 2021 aan Red Bull en Toro Rosso

Honda levert ook in 2021 aan Red Bull en Toro Rosso

Motorfabrikant Honda blijft zeker tot het einde van het seizoen 2021 in de Formule 1 en zal tot die tijd power units blijven leveren aan Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso, dat vanaf volgend jaar Scuderia AlphaTauri zal heten. Dat heeft de Japanse fabrikant op woensdag bevestigd.

Er werd lang en reikhalzend uitgekeken naar het besluit van de Honda-directie over de toekomst van haar betrokkenheid in de Formule 1. Het was bekend dat ze daarvoor de reglementen voor 2021 af wilde wachten. Nu die gepubliceerd zijn, kon de directie zich over de toekomstplannen buigen en zag de casus daarvoor gesterkt door de goede resultaten van het afgelopen seizoen en met name in de voorbije weken.

In Brazilië stelde Honda’s F1 Managing Director Masashi Yamamoto nog dat de kosten die gepaard gaan met de toekomstige reglementen een van de belangrijkste aspecten zou zijn in het besluit.

“Het is positief dat we goede resultaten hebben”, zei Honda’s F1 Managing Director Masashi Yamamoto, “maar het belangrijkste is dat er een balans is voor de kosten.”

“We hebben heel veel budgetten geïnvesteerd om onze ontwikkeling te versnellen om het gat met de top te dichten. En nu willen we gaan zien hoe we de huidige vorm kunnen vasthouden en tegelijkertijd de kosten kunnen terugdringen.”

Red Bull’s F1-baas Dr. Helmut Marko zei in een eerste reactie voor Red Bull’s Servus TV dat het “een enorme opluchting” is voor het merk dat Honda doorgaat.

F1-Planet.com