Home » Actueel » Horner dacht dat Ricciardo een grapje maakte

Horner dacht dat Ricciardo een grapje maakte

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner dacht dat Daniel Ricciardo een grapje maakte toen die hem in de afgelopen week op de hoogte bracht van zijn besluit om zijn contract bij het team niet te vernieuwen. Dat stelt de Daily Mail.

Ricciardo informeerde zijn teambaas op donderdag telefonisch over zijn besluit. Dat kwam voor Red Bull als een donderslag bij heldere hemel, want het contract van de Australiër lag klaar om getekend te worden. Al zijn eisen waren ingewilligd en Red Bull-baas Dietrich Mateschitz zou zelfs persoonlijk hebben ingestemd met een eenjarig contract om hem te laten aankijken hoe Red Bull het zou doen met Honda-motoren. Er zou zelfs al een promotievideo zijn opgenomen om na de zomerbreak het nieuwe contract bekend te maken.

Ricciardo besloot toch voor het lucratieve aanbod van Renault te kiezen. Dat zou hem zo’n $26 miljoen per jaar exclusief bonussen betalen. Leden van het team zou het besluit volgens de berichten niet anders kunnen uitleggen dan dat “Danny Ric wegloopt voor Max Verstappen”. Ricciardo was vorig jaar zeer ontstemd toen Christian Horner bij de aankondiging van Max Verstappen’s driejarige contract aangaf een team om het jonge talent heen te willen bouwen.

Ricciardo zelf gaf in een vlog op zijn social media aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

F1-Planet.com