Home » Actueel » Horner: “Derde auto’s een interessant idee, maar het gaat niet gebeuren”

Horner: “Derde auto’s een interessant idee, maar het gaat niet gebeuren”

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner stelt dat het idee van Mercedes-teambaas Toto Wolff voor het toestaan van een derde auto van de topteams om het probleem van doorstroom van jong talent op te lossen weliswaar interessant is, maar ziet het er niet van komen. Er zouden te veel praktische bezwaren zijn.

Wolff stelde in Monza dat de F1 iets moet doen aan het probleem waarbij jong talent steeds minder gemakkelijk een weg vindt naar de Formule 1. De topteams nemen geen risico’s met jonge rijders, maar moeten daardoor nu bij concurrerende teams aankloppen om ze ervaring op te laten doen op het hoogste niveau.

“Ik heb een eenvoudige oplossing”, zei Wolff, “geef ons een derde auto en maak het verplicht om er een jonge coureur met maximaal twee jaar [ervaring] in te zetten.”

“De kosten zouden niet enorm zijn. De grid zou volgepakt zijn en we zouden fantastische shows hebben met new kids on the block die opkomen en hard vechten met de Valtteri’s en Lewissen van deze wereld en ons zouden verrassen.”

Horner vindt het een interessant idee, maar denkt dat de teams de praktische problemen en de competitieve ongelijkheid ten opzichte van de teams in het middenveld niet kunnen oplossen.

“Het is een interessante, maar een van de praktische bezwaren van teams met drie auto’s zijn dingen zoals pitstops. Het is heel complex om te realiseren”, zegt hij.

“Het is een interessant concept, maar als je de praktische implicaties gaat bekijken, wordt het heel, heel complex.”

“Ik denk niet dat het middenveld er erg blij mee zou zijn”.

McLaren CEO Zak Brown is het met hem eens.

“Ik vind het idee van derde auto’s wel mooi, maar hoe ga je dat organiseren? Ik denk dat er ruimte is op de grid, maar niet voor iedereen. Misschien kun je ze bij bepaalde races hebben, maar het moet wel eerlijk gaan en op basis van gelijkheid.”

Williams Adjunct teambaas Claire Williams is geen voorstander van het idee.

“Wij zouden niet voor drie auto’s zijn”, zegt zij, “je hebt samenwerkingen tussen teams en dan krijg je ook nog drie auto’s. Waar houdt het op? Dit is weer een stap in de verkeerde richting.”

F1-Planet.com