Home » Actueel » Horner: “Gasly was een andere coureur in Silverstone”

Horner: “Gasly was een andere coureur in Silverstone”

Red Bull Racing-coureur Pierre Gasly was in Silverstone een heel andere coureur dan in alle voorgaande weekends van 2019. Dat heeft Red Bull-teambaas Christian Horner gezegd na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Gasly maakte in Silverstone na een aantal moeilijke weekends in onder meer Frankrijk en Oostenrijk een sterk weekend door. Hij kwalificeerde zich als vijfde, finishte de race als vierde en had het hele weekend in de top-5 gereden.

Gasly zelf stelde op zaterdag dat hij “het missende stukje van de puzzel had gevonden”. Hij werkte na back-to-back teleurstellingen van Frankrijk en Oostenrijk met zijn team aan analyses en verbeteringen van zijn prestaties en was heel blij met de geboekte vooruitgang in Silverstone.

“Ik denk dat Pierre het het hele weekend heel goed heeft gedaan”, zei Horner, “ik denk dat hij de pagina van Oostenrijk heeft omgeslagen. Dat was echt een heel zwaar weekend voor hem en ik denk dat hij hier naar toe gekomen is om zich gewoon te focussen op wat hij doet en zich geen zorgen te maken om wat zijn teamgenoot deed en gewoon terug te gaan naar de basis.”

“Vanaf de eerste sessie is hij competitief geweest. Hij  heeft daarop voortgebouwd in FP2 en in alle drie elementen van de kwalificatie was hij competitief en ook weer in de race hier.”

“Hij passeerde Vettel in de race en racete hard met Leclerc en ik vind dat hij heel goed heeft gereden.”

Voorafgaand aan het weekend werd gesteld dat Gasly meer gebruik zou gaan maken van de afstellingen van zijn teamgenoot Max Verstappen, maar Horner stelt dat er meer is veranderd dan alleen de afstelling.

“Nee, niet echt. Ik denk dat zijn benadering van het weekend echt heeft geholpen en hij is hier gewoon naar toe gekomen en was competitief.”

Gasly zelf was blij met zijn sterkste weekend van het seizoen tot dusver.

“Ik denk dat het by far het beste weekend van het jaar was, dus yeah, we kunnen tevreden zijn”, zei hij, “er is behoorlijk veel gebeurd na Oostenrijk, heel veel vergaderingen met het team waarbij we keken hoe we het konden verbeteren en we hebben een paar aanpassingen gedaan en yeah, ik ben gewoon blij dat we vanaf de eerste sessie een grote stap vooruit konden zien.”

“Het was een sterke vrijdag, een sterke zaterdag en een sterke zondag. Ik heb veel meer genoten van het hele weekend, dus ik denk dat we tevreden kunnen zijn met de stap die we hebben gezet.”

“Ik ben zo blij met de vierde plaats, maar als competitieve jongen ben ik natuurlijk ook een beetje teleurgesteld dat ik op een paar seconden na het podium ben misgelopen. Ik baal daar nu een beetje van, maar ik moet naar het grotere plaatje en naar het hele weekend kijken en het was een grote stap vooruit.”

F1-Planet.com