Home » Actueel » Horner: “Hamilton en Vettel vrezen Verstappen”

Horner: “Hamilton en Vettel vrezen Verstappen”

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel vrezen Max Verstappen het meest van het gehele startveld. Daarvan is Red Bull Racing-teambaas Christian Horner overtuigd.

Verstappen zelf vreest geen enkele coureur, stelt Horner, die de opmars van zijn coureur met stijgende verbazing heeft gadegeslagen.

“Ik denk niet dat er ook maar iets is dat hij vreest”, zegt Horner, “we hebben beide [Hamilton en Vettel] fouten zien maken in hun carrière. Sebastian had vorig jaar een beetje een rommelig jaar.”

“Als je kijkt naar zijn [Verstappen’s] prestaties in de tweede helft van het jaar, dan behaalde hij de op één na de meeste punten achter Lewis.”

“Ik denk niet dat hij ook maar iets tekort komt op wat zij hebben als we hem de middelen geven om de klus te klaren. Hij is waarschijnlijk de coureur die ze het meeste vrezen.”

Horner stelt dat het maken van vergelijkingen tussen de drie coureurs nooit goed te maken zijn.

“Lewis is in een andere fase van zijn carrière. Hij heeft al die ervaring al. Op een bepaald moment in de nabije toekomst is het alleen maar logisch dat zijn ster wat minder fel zal schijnen.”

“Hij zal moeten vertrouwen op ervaring en het is de vraag of je die natuurlijke snelheid zo lang kunt blijven behouden. Het is een menselijke factor dat er altijd evolutie is. Over 10 jaar zal Max over zijn schouder moeten kijken.”

Verstappen krijgt bij Red Bull Racing een nieuwe teamgenoot in Pierre Gasly na het vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault. Horner is er echter van overtuigd dat Verstappen zich ook zonder de druk van de meer ervaren Ricciardo zal blijven ontwikkelen.

“Absoluut, dat is wat hem tekent en maakt hem de geweldige coureur die hij is.”

“Je weet met hem gewoon dat hij zo hard mogelijk wil racen, elke ronde weer. Hij is geen groot fan van testen, hij gaat liever racen.”

“Terugkijkend naar voorbije races, toen Kimi [Räikkönen] hem in Silverstone inhaalde, gaf hij niet op. Hij haalde hem opnieuw in via de buitenkant van Luffield.”

“Hij heeft die absolute vastberadenheid en nul angst. We zagen het in de regen in Brazilië [2016]. Met zijn kwaliteiten is hij klaar om naar het volgende niveau te gaan en zich bij de allerbeste te voegen.”

F1-Planet.com