Home » Actueel » Horner onder de indruk van optreden Albon in Spa

Horner onder de indruk van optreden Albon in Spa

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was onder de indruk van het optreden van Alexander Albon in de race op zondag in Spa-Francorchamps. Albon maakte in de Ardennen zijn debuut voor Red Bull Racing na zijn promotie gedurende de zomerstop als vervanger van Pierre Gasly. Albon startte vanaf de zeventiende startpositie en werkte zich door scherpe duels op tot de vijfde plaats aan de finish. Hij passeerde Daniel Ricciardo knap buitenom in Jacky Ickx Curve en ging op volle snelheid met twee wielen over het gras om Sergio Pérez voorbij te gaan op Kemmel Straight. Het was echter al vóór de race dat de Thaise Brit zijn nieuwe teambaas imponeerde.

“Ik denk dat Alex het hele weekend indruk op me heeft gemaakt met zijn benadering, feedback en snelheid”, zei Horner, “inde race heeft hij denk ik heel volwassen gepresteerd.”

“In de eerste helft van de race waren we niet zo competitief op de hardere band omdat we op de zachtere band stonden, maar hij maakte geen gekke fouten en nam geen domme risico’s. Hij heeft zichzelf er gewoon aan aangepast.”

“We zeiden: ‘je zult zien dat de auto in de tweede helft van de race tot leven komt’ en dat was zeker het geval bij hem en zijn manoeuvres.”

“We weten dat Daniel een harde racer is en zijn manoeuvre op Daniel en zijn andere manoeuvres – zijn inhaalactie op Sergio [Pérez] in de laatste ronde – waren enorm indrukwekkend. Om van P18 naar P5 te gaan was een heel goed begin.”

Horner hoopt dat de race in Spa Albon zelfvertrouwen inboezemt.

“Het was een veelbelovende start voor hem en hopelijk heeft hij volgende week een schoon weekend met een probleemvrije kwalificatie in Monza”, zei hij, “maar hij heeft zeker een goede indruk achter gelaten op het engineeringteam in de pitbox, zeker een goede start.”

Horner zei ook Pierre Gasly te hebben gesproken.

“Ik heb Pierre gedurende het weekend ook gesproken. Hij lijkt de juiste instelling te hebben bij zijn terugkeer bij Toro Rosso. Hij ziet in dat er nog steeds mogelijkheden voor hem zijn en hij lijkt zeker de juiste benadering te hebben gekozen met de juiste instelling.”

 

F1-Planet.com