Home » Actueel » Horner: “Verstappen constant als een metronoom”

Horner: “Verstappen constant als een metronoom”

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was vol lof over het optreden van Max Verstappen in de Grand Prix van Spanje. De Engelsman prees de Nederlander voor zijn opmerkelijke constante, die hij vergeleek met een metronoom.

“Max reed een fenomenale eerste ronde, waarin hij in bocht twee en drie aan beide Ferrari’s voorbijging”, zei Horner na afloop, “Daarna was hij net als een metronoom qua rondetijden, dat maakt het plannen van een strategie heel fijn.”

“We kozen al vrij vroeg voor een wat agressievere strategie en besloten daarmee voor een tweestopper te gaan. Max was vandaag erg constant en wist het maximale uit de auto te halen door Sebastian na de safety car achter zich te houden en als derde te finishen.”

“Het is geweldig om het tweede podium van het seizoen te scoren. We hebben echter nog genoeg te doen voordat we naar Monaco gaan, waar Mercedes wederom de maatstaf zal zijn. Hopelijk kunnen we het gat verder dichten.”

“We zijn heel blij dat wij hier Ferrari verslagen hebben. Des te meer na een moeizame afgelopen paar dagen. We hopen die momentum mee te nemen in de volgende races en Mercedes uit te dagen. Dat team is op alle vlakken heel erg sterk en wij weten waaraan wij nog moeten werken.”

Horner stelt dat Verstappen in de volgende race in Monaco iets goed te maken heeft na de teleurstelling van zijn crash in de derde vrije training vorig jaar.

“Max heeft nog iets goed te maken in Monaco, dus we gaan het zien… Hij had daar vorig jaar een dieptepunt en sindsdien is hij fantastisch geweest. Hij rijdt volwassen, neemt de positie aan van teamleider en geniet ervan.”

Over Pierre Gasly zei Horner dat de Fransman wat pech had dat zijn aërodynamica verstoord werd door rommel op de voorvleugel.”

“Pierre reed wederom een sterke race, maar verloor halverwege de race vrij veel snelheid omdat enkele brokstukken tussen zijn voorvleugel vast kwamen te zitten. Desondanks was het een erg sterke race van hem. Hij heeft ook weer een aantal waardevolle punten voor het team binnen weten te halen.”

F1-Planet.com