Home » Actueel » Horner: “Verstappen nu beter dan Hamilton”

Horner: “Verstappen nu beter dan Hamilton”

Max Verstappen is nu de beste coureur van het veld in de Formule 1 en betere dan Lewis Hamilton. Daarvan is Verstappen’s teambaas Christian Horner overtuigd. Na de overwinning van Verstappen werd de Red Bull Racing-teambaas gevraagd of hij dacht dat de Nederlander nu de beste coureur van de grid is en hij antwoordde veelbetekenend dat “hij dat al een tijdje denkt”.

“In de vorm waarin hij verkeert als coureur”, zei Horner, “is hij als een coureur in de vorm van zijn leven. In de afgelopen 12 maanden kun je wel stellen dat hij de beste coureur ter wereld is geweest.”

“Hoe ik dat onderbouw? Hij zit niet in de beste auto, maar als je naar de resultaten kijkt die hij sinds Montreal vorig jaar uit de auto heeft gehaald, een aantal prestaties die hij heeft neergezet, hij heeft nagenoeg nul fouten gemaakt in die periode.”

“Het is alleen maar natuurlijk dat er altijd een nieuwe generatie opstaat. Lewis heeft het voordeel van de ervaring. Hij is nog steeds extreem snel, hij zit in de beste auto in een heel goed geoliede machine.”

“Max is heel duidelijk het aanstormende talent. Zou het niet fantastisch zijn voor de sport als die jongens het tegen elkaar zouden opnemen?”

Horner stelt dat hij gelooft dat Max “absoluut als de betere” zou eindigen als hij hetzelfde materiaal zou hebben als Hamilton.

Hij stelt dat de Nederlander “echt is veranderd” sinds het vertrek van Daniel Ricciardo bij het team.

“Daniel is zo’n sterke persoonlijkheid met een enorm gevoel voor humor. Max stond buiten de auto altijd een beetje in Daniel’s schaduw. Hij was een beetje het ondeugende kleine broertje.”

“Sinds Daniel is vertrokken heeft Max de rol van de oudste coureur in het team op zich genomen en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Er is een ander niveau van volwassenheid, van richting en van doelmatigheid in hem.”

“Dat heeft het pakket echt vervolmaakt.”

Horner stelt dat de Nederlander ondanks de goede prestaties en voortdurende stroom van loftuitingen en superlatieven uiterst nuchter blijft.

“Hij is gepassioneerd. Als je teruggaat naar het probleem met [Esteban] Ocon vorig jaar [in de Grand Prix van Brazilië]. Dat is een deel van de reden waarom mensen hem zo bewonderen. Hij is niet bang om dingen bij naam te noemen. Is dat iets slechts? Ik heb liever zo’n coureur, die passie en vuur in zijn donder heeft. De sport schreeuwt om meer coureurs als Max Verstappen.”

F1-Planet.com