Home » Actueel » Horner: “Wat een prestatie van Max!”

Horner: “Wat een prestatie van Max!”

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was na de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije vol lof over het behalen van pole-position door Max Verstappen. De pole was de eerste in zijn carrière en de eerste voor Honda sinds 2006.

“Wat een prestatie van Max”, zei een lyrische Horner, “Ik ben erg blij om te zien dat hij zijn eerste pole positie pakt. Hij is daarmee tevens de eerste Nederlander die dit bereikt. Het zat tijdens de gehele kwalificatie ongelooflijk dicht bij elkaar. Max reed in zijn eerste run in Q3 een briljant rondje. Het zou lastig worden om die tijd te verbeteren, maar hij deed het en het kwam allemaal neer op de laatste twee bochten. Volgens mij had Valtteri wat overstuur in bocht dertien, terwijl Max deze, samen met bocht veertien, perfect doorkwam.”

“Max geeft Honda haar eerste pole sinds 2006. Een goede startplek is op de Hungaroring erg belangrijk en hopelijk kunnen we morgen een flink aantal punten scoren. De auto doet het erg goed en dat is mede te danken aan het harde werk dat er in Milton Keynes en Sakura wordt verricht. De teams daar doen het uitstekend en we hebben tijdens de eerste helft van het jaar goede stappen gezet.”

Honda F1-baas Toyoharu Tanabe was dolblij met het resultaat van de Nederlander.

“Felicitatie aan Max voor die prestatie, die te danken was aan een ware teamprestatie van Honda en Aston Martin Red Bull Racing”, zei Tanabe.

Vader Jos Verstappen glom van trots na de prestatie van Max.

“Ik weet niet of het rondje perfect was, maar het was goed genoeg!”, zei hij na afloop, “Voordat we naar Hongarije gingen, wisten we dat dit een circuit zou kunnen zijn waar Red Bull goed zou kunnen presteren. Maar dan moet het nog gebeuren. Max had gisteren al een heel goed gevoel.”

“Het was waanzinnig spannend: in de eerste sector net een paar honderdsten langzamer, de tweede sector ietsjes, en Max heeft alles in de laatste bochten goed gemaakt. Het was gewoon top. Pole positie is belangrijk voor het team, net als de laatste paar weken dat geweest zijn. Ook voor Honda, dat nu weer een pole pakt.”

“Alle puzzelstukken vallen nu in elkaar en we moeten er nu voor zorgen dat we een heel sterke tweede seizoenshelft gaan hebben en het maximale eruit halen.”

F1-Planet.com