Home » Actueel » Horner: “We moeten Gasly de tijd geven”

Horner: “We moeten Gasly de tijd geven”

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft gezegd dat de promotie van Pierre Gasly naar het team “sneller kwam dan ze eigenlijk hadden gewild”. De Fransman schoof al na één seizoen in de Formule 1 door nadat Daniel Ricciardo verrassend koos om het team te verlaten.

Horner stelt dat zijn team Gasly vooral de tijd zal moeten geven om zich op zijn gemak te gaan voelen.

“Ik denk dat Pierre een heel snelle coureur is en het is aan ons om hem een klein beetje tijd te geven om op snelheid te komen”, zegt Horner.

“Ik denk dat het [zijn promotie naar Red Bull Racing] sneller kwam dan we aanvankelijk hadden gewild, dus Max [Verstappen] zal de rol van de ervaren senior coureur op zich nemen en Pierre zal het moeten opnemen tegen een zeer competitieve teamgenoot.”

“Dat zal niet gemakkelijk worden”, zegt Horner daarover, “natuurlijk is dat het niet. Maar hij weet wat er van hem verwacht wordt. En in feite is het voor het team een veel gemakkelijker scenario dan het in de afgelopen jaren is geweest nu we een duidelijk verschil hebben in de ervaring en verwachtingen van de twee coureurs.”

Horner verwacht dat Verstappen zijn ervaring te gelde kan maken om op zijn best te presteren.

“Je leert altijd en hij is zo’n jonge coureur. Ik denk dat wat we hebben gezien is dat alle coureurs fouten maken.”

“We hebben dat in het afgelopen jaar ook met ervaren coureurs gezien en ik denk dat hij steeds meer ervaring opdoet en dat heel goed in praktijk brengt.”

F1-Planet.com