Home » Actueel » Horner: “Yamamoto voldoet niet aan de criteria voor een racestoeltje”

Horner: “Yamamoto voldoet niet aan de criteria voor een racestoeltje”

Red Bull Racing heeft Honda-protegé Naoki Yamamoto gecomplimenteerd met zijn prestaties bij zijn Formule 1-debuut met Toro Rosso in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan, maar haastte zich te zeggen dat de Japanner niet aan de criteria voldoet voor een racestoeltje bij een van Red Bull’s teams.

Yamamoto mocht op voorspraak van Honda in Suzuka voor FP1 instappen in de auto van Pierre Gasly. De 31-jarige coureur is regerend Super GT én Super Formula-kampioen en kwalificeerde zich op basis van die klasseringen gemakkelijk voor een superlicentie.

Yamamoto reed in de eerste vrije trainingen 30 ronden en hoewel hij aanvankelijk moest wennen aan de remkracht van een F1-auto, leerde hij snel. Hij eindigde de sessie na 30 ronden op slechts een tiende van Daniil Kvyat in de andere Toro Rosso.

“Ik ken de exacte ins en outs van hun runschema niet”, zei Horner na afloop van de vrije training, “maar je moet zeggen dat ze normaal gesproken een behoorlijk standaard afstelling gebruiken voor de twee auto’s, dus hij heeft het heel behoorlijk gedaan.”

“Hij heeft het heel goed gedaan voor zijn eerste sessie hier in een Formule 1-auto. Ik denk dat hij zich heel goed heeft aangepast.”

“Het is een circuit dat hij extreem goed kent. Hij heeft hier een heel succesvolle racecarrière met Jenson [Button] in de GT’s. Dus op het moment voldoet hij niet aan de criteria, maar hij is het zeker waard om hem een run te geven en vandaag eens naar hem te kijken.”

“Hij heeft zich zelfs verontschuldigd dat hij in mijn auto zit!”, zei Pierre Gasly, die in FP1 plaatsmaakte voor Yamamoto, “het is niet heel erg. Het was aan het begin van het jaar al gepland.”

“Ik zei gewoon: geniet van elke ronde, want ik ken Naoki. Hij is echt heel goed, heel snel en heel getalenteerd. Hij kent Suzuka beter dan wie dan ook op deze planeet.”

“Het is een droom om dit soort auto’s te besturen, dus ik zei geniet van elke ronde die je hebt op het circuit. Ik heb hem wat tips gegeven, want vergeleken met een Super Formula-auto is het gedrag heel anders. Hij heeft in de sim gezeten en er waren een paar dingen die hij echt anders vond dan in Super Formula.”

Yamamoto was onder de indruk van zijn eerste F1-ervaring.

“Het vermogen is ongelooflijk”, zei hij, “ik was heel erg verrast. Ik heb nog nooit zoveel vermogen gevoeld, dus dat was het grootste verschil met Super Formula en Super GT.”

“De balans neigt een klein beetje naar onderstuur, vooral in het midden van de hoge-snelheidsbochten, maar aan de andere kant waren de lage-snelheidsbochten wat lastig met de grip aan de achterkant.”

Yamamoto was nog niet tevreden over zijn eigen prestaties.

“Ik ben niet tevreden, want ik ben een coureur. Deze positie [17e] is niet goed. Mijn targettijd is de top, maar in de Formule 1 is dat moeilijk, want elke auto heeft een andere performance.”

“Maar uiteindelijk zat het dicht bij elkaar tussen Danny [Kvyat] en mij. Dat is een positief punt voor mij en ook voor het team, want als het gat met mijn teamgenoot te groot is, dan is mijn informatie niet goed voor het team.”

F1-Planet.com