Home » Actueel » Hülkenberg: “Ik heb niet het gevoel dat ik de F1 verlaat”

Hülkenberg: “Ik heb niet het gevoel dat ik de F1 verlaat”

Renault-coureur Nico Hülkenberg heeft gezegd dat hij niet het gevoel heeft dat hij de Formule 1 verlaat als hij over twee weken in Abu Dhabi zijn voorlopig laatste Grand Prix rijdt. De 32-jarige coureur uit Emmerich vond geen stoeltje voor 2020 nadat duidelijk was geworden dat hij zijn plek bij Renault zou verliezen aan Esteban Ocon. Hij voerde gesprekken met Haas en Alfa Romeo, maar deze leidden uiteindelijk niet tot een steoltje bij een van de teams. Nu zij hun coureurs voor volgend jaar hebben bevestigd en ook Red Bull Racing en Toro Rosso de contracten van hun coureurs hebben verlengd en hij een stoeltje bij Williams uitsluit, is duidelijk dat hij in 2020 niet op de startopstelling zal staan in de F1.

Ondanks de wat magere vooruitzichten, is Hülkenberg geenszins van plan zijn voet van het gas te halen en zegt alles behalve afscheid te nemen van het racen.

“Om duidelijk te zijn, ik heb niet het gevoel dat ik stop”, zei hij, “als coureur doe ik dat in ieder geval niet en ik heb niet het gevoel dat ik de Formule 1 verlaat. Ik sta misschien niet op de grid, maar als er een kans is, dan ben ik er klaar voor.’

“Om eerlijk te zijn is mijn gemoedstoestand behoorlijk relaxt dat ik het seizoen zo succesvol mogelijk wil eindigen. En daarna wil ik gewoon een beetje afstand nemen, even een moment voor mezelf nemen, twee of drie en dat ga ik bekijken wat ik wil gaan doen en zien wat mijn interesse heeft.”

“Ik heb zeker niet het gevoel dat ik iets moet overhaasten en maar iets moet aangrijpen om maar te racen, dus ik ben er behoorlijk relaxt onder.”

Alternatieven zijn er genoeg. Hülkenberg is al een winnaar van de 24 Uur van Le Mans en ook IndyCar wil hij niet bij voorbaat uitsluiten, al wil hij niet op ovals rijden.

“Ik ben geen fan van ovals”, zegt hij, “het boeit me gewoon niet en ik denk ook dat ik er te veel respect voor heb. Het lijkt niet mijn ding, dus dan zou ik het beperken tot de circuits.”

Geruchten over een stoeltje in DTM blijft hij met klem ontkennen.

“Er was iemand, ik weet niet wie, die zich waarschijnlijk verveelt thuis en verhalen creëert uit niets. Het is echt ongefundeerd.”

F1-Planet.com