Home » Actueel » Hülkenberg: “Renault nog in ontwikkelingsfase”

Hülkenberg: “Renault nog in ontwikkelingsfase”

Renault-coureur Nico Hülkenberg is realistisch als het gaat om de verwachtingen van het Renault Sport F1 Team. Het fabrieksteam van de Franse fabrikant bevindt zich nog steeds in een ontwikkelingsfase en het kan “nog enkele jaren” duren voor het team kan strijden om podiums en overwinningen. Dat zei de 31-jarige Duitser tijdens de Paris Motor Show.

“De strijd in het middenveld is heel zwaarbevochten”, zei Hülkenberg, “andere teams hebben gewerkt om ons het leven moeilijk te maken en we zagen er [de laatste tijd] niet goed uit. Maar we hebben nog steeds een goede auto en ik denk dat we ons in de laatste vier races kunnen verbeteren en de vierde plaats kunnen behouden.”

“De vierde plaats is een verbetering ten opzichte van vorig jaar. We gaan de goede kant op”, zei Hülkenberg, die ook in 2019 voor Renault uitkomt.

Hülkenberg stelt dat de progressie die hij van het team uit Enstone heeft gezien sinds hij zich in 2017 bij het team voegde maakt dat hij er vertrouwen in heeft dat het team consequent stappen zal blijven maken, al zijn podiums en overwinningen op dit moment nog ver weg.

“Ik ben hier vorig jaar gekomen en ik heb het team enorm zien groeien met de investeringen die Renault heeft gedaan”, zei Hülkenberg, “de fabriek en uitrusting werd verbeterd, er werden meer mensen aangetrokken en meer middelen vrijgemaakt. Alles wat je kunt verwachten van een fabrikant is er.”

“Onze ambitie is om altijd vooraan te staan, te vechten voor podiums en over een paar jaar voor overwinningen, maar we zitten nog steeds in een ontwikkelingsfase.”

“Ik denk dat we de structuur hebben neergezet waarop we in de komende jaren kunnen voortbouwen.”

F1-Planet.com