Home » Actueel » Hypersoft beheerst bandenkeuze voor Monaco

Hypersoft beheerst bandenkeuze voor Monaco

De 22 F1-coureurs hebben voor de Grand Prix van Monaco massaal gekozen voor een overgrote meerderheid van de Pirelli P Zero Hypersoft band. Dat blijkt uit de individuele bandenselecties die Pirelli heeft gepubliceerd. Maar liefst 77 procent van de droog-weer bandenvracht van Pirelli bestaat uit de roze band. Het is voor het eerst dat de nieuwe, zachtste band in competitie wordt ingezet.

De bandenfabrikant neemt naar Monaco de zachtste compoundselectie mee uit haar bereik: de rode P Zero Supersoft, de paarse P Zero Ultrasoft en de nieuwe, roze P Zero Hypersoft.

Voor elk weekend hebben zij 13 sets droog-weer banden tot hun beschikking. Daarvan moet van elke compound een set worden gereserveerd: de twee hardste voor de race, de zachtste voor Q3 in de kwalificatie.

Ondanks de beperkte testmogelijkheden, hebben de coureurs veelvuldig gekozen voor de Hypersoft. Red Bull Racing-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo kozen met 11 sets zelfs voor het maximale aantal sets van de zachtste band. Zij hebben alleen de verplichte set Ultrasoft en Supersoft voor de race. Datzelfde geldt voor Williams-coureurs Lance Stroll en Sergey Sirotkin en Renault’s Nico Hülkenberg en Carlos Sainz.

De Ferrari-coureurs zijn een fractie behoudender. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen beschikken in Monte Carlo over 10 sets Hypersoft, 2 sets Ultrasoft en 1 set Supersoft.

Bij Mercedes is er een klein verschil tussen de selecties van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Hamilton behoort tot de behoudendste coureurs met 9 sets Hypersoft, 2 sets Ultrasoft en 2 sets Supersoft, een strategie die ook wordt gevolgd door McLaren-coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne en door Kevin Magnussenn Marcus Ericsson. Bottas heeft ten opzichte van zijn teamgenoot één set extra van de Ultrasoft ten koste van een set Supersoft.

Naast de droog-weer banden heeft Pirelli voor elke Grannd Prix 2 typen nat-weerbanden uit de Cinturato lijn: de groene Intermediate en de blauwe full wet regenband.

Alle compoundselecties voor de Grand Prix van Monaco op een rij:

admin