Home » Actueel » Key aan de slag bij McLaren

Key aan de slag bij McLaren

James Key is dit weekend voor het eerst aanwezig in de pitbox van zijn nieuwe werkgever McLaren. Key begon eerder deze week bij zijn nieuwe team in de functie van Technisch Directeur nadat hij een verplichte afkoelperiode uitzat in afwachting van een oplossing voor zijn nog doorlopende contract bij Scuderia Toro Rosso.

McLaren kondigde in juli aan dat ze Key had vastgelegd als haar nieuwe Technisch Directeur. De Engelsman had echter nog een doorlopend contract bij Red Bull tot eind 2020 en de energiedrankfabrikant was niet van plan om hem zomaar te laten vertrekken. Pogingen van McLaren om tot een oplossing te komen kregen geen gevolg. Key werd ondertussen wel vrijgesteld van werk.

Pas eind februari werd door de twee teams afgesproken dat Key eind maart, na de start van het seizoen in Australië, zou mogen starten bij zijn nieuwe team.

De komst van Key werd toegejuicht door coureur Carlos Sainz, die nog met Key werkte bij Toro Rosso.

“Ik had lunch met hem”, zei Sainz, “hij is deze week begonnen en ik was ook in de fabriek, waar hij was. Ik had een simulatorsessie en hij was aanwezig bij de debriefsessie en we begonnen te praten.”

“Hij begon aan kennismakingen met heel veel namen, net als ik eind vorig jaar en hij is een geweldige aanwinst voor het team.”

“Ik heb een geweldige band met James vanuit onze dagen bij Toro Rosso, dus het is leuk om een oude vriend tegen te komen in een nieuwe omgeving. Hij wordt denk ik heel belangrijk voor ons.”

“Hij gaat heel snel een impact hebben, hopelijk op de auto voor volgend jaar. Dit jaar draait nog meer om procedures, hoe het team werkt en te leren van de auto van dit jaar.”

“Het leerproces zal hem een goede basis geven voor volgend jaar. Voor dit jaar zal het moeilijk zijn voor hem om impact te hebben, want hij is in feite pas net binnen.”

F1-Planet.com