Home » Actueel » “Key naar McLaren als Technisch Directeur”

“Key naar McLaren als Technisch Directeur”

Toro Rosso’s Technisch Directeur James Key vertrekt naar McLaren. Dat is door verschillende bronnen inmiddels bevestigd. De Engelsman heeft een contract getekend om bij het team uit Woking vergelijkbare rol te gaan vervullen.

Key geldt als een van de grootste technische talenten van het paddock. De 46-jarige Key werkt al twee decennia in de Formule 1. Key staat erom bekend dat hij het maximale resultaat weet te halen uit beperkte middelen en wist daarmee op te vallen bij de kleinere teams waarvoor hij werkte. Hij begon in 1998 bij Jordan en bleef bij het team uit Silverstone in haar latere hoedanigheden als Midland, Spyker en Force India. Zijn talent viel echt op bij Sauber, waar hij het doorgestarte Zwitserse team een nieuw elan gaf met sterke auto’s in 2011 en 2012. Vanaf 2012 deed hij datzelfde bij Toro Rosso.

McLaren was al enige tijd op zoek naar een nieuwe Technisch Directeur nadat ze eerder dit jaar afscheid nam van Chief Technical Officer Tim Goss. Het vertrek van Engineering Director Matt Morris maakte de behoefte aan nieuw technisch leiderschap bij het team nog groter.

McLaren onderging in de afgelopen weken een herziening van haar teamleiding. Na het vertrek van teambaas Eric Boullier werden zijn verantwoordelijkheden verdeeld over CEO Zak Brown, de nieuw aangestelde Performance Director Andrea Stella, COO Simon Roberts en de aangetrokken Sporting Director Gil de Ferran.

Het team heeft grote ambities om terug te keren naar de voorkant van het veld. De laatste overwinning dateert alweer van 2012 en de laatste podiumfinish van twee jaar later. Sinds 2015 waren drie vijfde plaatsen de beste resultaten.

Key, die nog een contract had bij Toro Rosso, zal naar verwachting pas begin volgend jaar bij zijn nieuwe team aan de slag kunnen. Technische kopstukken hebben doorgaans een verplichte afkoelperiode van ten minste een half jaar.

 

F1-Planet.com