Home » Actueel » Kubica: “90 procent van mijn rijden is hetzelfde als voorheen”

Kubica: “90 procent van mijn rijden is hetzelfde als voorheen”

Robert Kubica heeft dit weekend in Londen nog maar eens benadrukt dat hij in de auto geen onoverkomelijke nadelen ondervindt van het blijvende letsel aan zijn rechterarm. De Pool testte vorige week twee dagdelen in Abu Dhabi en na afloop stelde zowel de coureur als het team dat hij fysiek klaar is voor een terugkeer.

“Om eerlijk te zijn ondervind ik in mijn dagelijks leven meer beperkingen dan in de auto”, zei Kubica bij een prijsuitreiking, “het rijden met een F1-auto niet hetzelfde als het in het verleden was. Mijn beperkingen zijn veel minder dan het lijkt.”

“90 procent van mijn rijden is precies hetzelfde als voorheen.”

Kubica stelt dat hij fitter is dan voor zijn ongeval.

“Ik ben in betere vorm dan ik in het verleden was”, zegt hij, “ik moet nu wel veel harder werken – leeftijd helft niet. Het grote verschil is het brein. Het is ongelooflijk hoeveel potentieel het brein heeft en hoe snel het zich kan aanpassen aan verschillende omstandigheden.”

“Helaas ben ik onderbroken in mijn carrière. Ik had verschillende verwondingen, maar uiteindelijk heb ik er mee leren leven, hoe ik er een F1-auto mee kan besturen en uiteindelijk was ik behoorlijk verrast door de resultaten die ik zag.”

Kubica wacht in spanning op het besluit van Williams als het gaat om haar rijdersduo voor 2018. Hij is daarvoor in concurrentie met Paul di Resta, Sergey Sirotkin, Pascal Wehrlein en Daniil Kvyat.

F1-Planet.com