Home » Actueel » Kubica had Ferrari-contract voor 2012

Kubica had Ferrari-contract voor 2012

Voordat Robert Kubica in februari 2011 zijn zware ongeval had in de Rally di Andora, had hij een contract voor 2012 op zak met Ferrari. Dat heeft de Pool bevestigd. Kubica, destijds Lotus-coureur, werd in de periode voor zijn rallycrash sterk in verband gebracht met een stoeltje bij de Scuderia. Op het moment van de crash was hij net de voorbereidingen begonnen van, wat zijn laatste seizoen zou zijn geweest bij Lotus.

Kubica liep bij de crash zware verwondingen op aan zijn armen en benen en moest jarenlang revalideren. Pas vorig jaar maakte hij zijn terugkeer in de Formule 1, eerst in een testrol bij zijn oude team Renault en vervolgens bij Williams.

Terugblikkend op die periode in een podcast interview, zei Kubica dat hij had overwogen de rally aan zich voorbij te laten gaan, maar dat hij het team dat de Skoda rallyauto voor hem had geregeld niet in de steek wilde laten.

“Het gekke is dat die rally mijn laatste zou zijn, want het team waar ik in 2012 voor zou rijden zou me niet hebben toegestaan om deel te nemen aan rally’s”, zei hij.

Die opmerking triggerde een vervolgvraag om welk team dat dan ging. De interviewer was voldoende op de hoogte om hem te vragen of dat dan Ferrari betrof waar hij had getekend voor 2012.

Kubica antwoordde daarop bevestigend: “Ja, het was een rood team”.

“Ik weet niet of Fernando [Alonso, destijds Ferrari-coureur] het wist, maar ik zou minder betaald krijgen dan bij Renault”, zei hij.

Kubica sloot het contract eind 2010 in het diepste geheim met toenmalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali.

De crash zette een streep door alle plannen.

“Het eerste doel dat je hebt als coureur is in de F1 komen, het tweede is meer gevestigd te raken in de F1 zodat je een goede waarde hebt, een reputatie, wat nog moeilijker is dan erin komen.”

“Het derde is een wereldkampioenschap winnen of een Ferrari-coureur worden”, zegt Kubica, “ik heb geen wereldkampioenschap gewonnen, en uiteindelijk ben ik geen Ferrari-coureur geworden, maar ik was er dichtbij”, zegt de nu 33-jarige Pool, die nog altijd hoopt op een comeback als racecoureur.

“Mijn herstel was zo moeilijk dat dit me in de eerste 18 maanden geen pijn deed, omdat ik me concentreerde op mijn verwondingen en mijn herstel.”

“Hoe meer tijd er verstreek, hoe moeilijker dit werd, want de hoop dat dingen opgelost kunnen worden vervloog.”

“Er waren momenten dat ik extreem goed herstelde en er waren maanden waarin de operaties mis gingen en viel ik zes maanden terug in plaats dat ik verbeterde.”

“Er waren moeilijke momenten waarop het herstel en de operaties me voor 100 procent opslokten, maar ik miste de Formule 1.”

“Het herstel was pijnlijk, maar het maakte het nog pijnlijker wetende dat ik in de Ferrari had moeten zitten. Het is nu nog pijnlijker.”

Kubica zei dat hij het rallyrijden niet puur voor de lol deed, maar omdat hij “de ambitie had om een nog completere coureur te worden en iets te vinden dat anderen niet hebben of waarin hij zich kon verbeteren.”

“Ik was niet tevreden over hoe goed ik was”, blikt Kubica terug, “ik had meer nodig. Ik dacht dat rallyrijden me dat zou geven. En dat was zo. Het probleem is dat ik er een te hoge prijs voor heb betaald.”

admin