Home » Actueel » Kubica: “Testrol geeft me meer inzichten dan racen”

Kubica: “Testrol geeft me meer inzichten dan racen”

Robert Kubica stelt dat hij in de testrol die hij nu vervult bij Williams F1 Team meer inzichten opdoet dan hij zou hebben gedaan als hij zou racen. De 32-jarige Pool keert dit jaar na ruim zes jaar afwezigheid terug in een officiële rol, al had hij op meer gehoopt dan de rol van Test- en Reserve-coureur die hij kreeg toebedeeld van het team uit Grove.

“Het gevoel is goed”, zei Kubica na de tweede testweek in Barcelona, “als je je bedenkt waar ik 12 maanden geleden stond, dan is er veel veranderd.”

“Ik geniet van mijn positie. Het geeft me heel veel uitdagingen en ook kansen om het team te zien werken, om verschillende zienswijzen op heel veel dingen te zien.”

“Als je een racecoureur bent, zie je de dingen in de racecoureur modus. De engineers, technici, monteurs. Het hele team werkt, maar als je racecoureur bent, ga je niet zo diep als de kans die ik nu heb in deze situatie.”

“Het is een goede kans en ik geniet ervan. Het is ook leuk en ik denk dat het een interessant jaar wordt.”

Kubica wilde niet ingaan op zijn bevindingen ten aanzien van de nieuwe Williams. De FW41 kende een uiterst moeizame start in de tests, maar Kubica kiest ervoor de vuile was nog even binnen te houden.

“Dat blijft even binnen ons engineering kantoor”, stelt hij, “wat mij betreft en wat betreft de doelen die we hadden en de positie waarin ik zit, had ik een duidelijk beeld van waar we aan moeten werken. Het is iets meer aan de racecoureurs om het te optimaliseren.”

Veelbesproken was, dat Kubica besloot om zelf zijn geplande dagdeel op de vierde testdag op te offeren voor Lance Stroll, die door technische problemen nog niet was toegekomen aan een racesimulatie.

“Veel mensen vragen me waarom ik mijn huid zou verkopen”, zei Kubica, “ik had het gevoel dat het het juiste was om hen meer tijd in de auto te geven.”

“Ik had na gisteren een goed idee van de auto en ik had het idee dat de racecoureurs er meer van zouden profiteren als zij tijd in de auto zouden doorbrengen, vooral omdat zij de punten thuis moeten brengen, niet ik. Het is heel simpel.”

 

 

admin