Home » Actueel » Kubica zou andere kampioenschappen overwegen als F1-kans uitblijft

Kubica zou andere kampioenschappen overwegen als F1-kans uitblijft

Williams reserve-coureur Robert Kubica zou een overstap naar een andere raceklasse overwegen als een F1-stoeltje voor 2019 er niet in zou zitten voor hem. Kubica hoopt nog altijd zijn rentree te kunnen maken op de F1-grid. De Pool, die zijn F1-carrière abrupt beëindigd zag door het zware rallyongeval dat hij in 2011 meemaakte, keerde vorig jaar na zeven jaar terug achter het stuur van een F1-auto, maar greep na tests bij Renault en Williams net naast een racestoeltje. Kubica hoopt in 2019 nog steeds op een kans, maar zal alternatieven overwegen als het er opnieuw niet van zou komen.

“Ik heb heel veel tijd en inzet geïnvesteerd om een kans te krijgen en het zou mijn prioriteit hebben om in Australië op de grid te staan”, stelt Kubica, “maar als het niet gebeurt, dan zou ik een ander kampioenschap of een andere rol overwegen. Zoals ik zei, ik concentreer me er nu op om te proberen een kans te krijgen.”

Kubica mag hopen op een plek bij zijn huidige team, waar Lance Stroll waarschijnlijk zal vertrekken. Williams zal echter de tientallen miljoenen die de Canadees meenam gaan missen, waardoor het niet ondenkbaar is dat zijn opvolger een fors budget mee zal moeten nemen.

Kubica stelt dat, mocht het van een comeback komen, hij tijd nodig zal hebben om terug te komen in het ritme.

“Als je het [racen] lange tijd niet doet of je doet het zoals ik het doe, elke drie maanden, dan is het normaal dat je andere fasen doorloopt om terug te komen in je ritme om een zo natuurlijk mogelijk gevoel terug te krijgen.

“Als je tegen de beste tennisser die er is zou zeggen: nu moet je zes jaar stoppen, zelfs zonder blessures en je geeft hem een uur training en slingert hem in de finale van Wimbledon, dan zal hij het waarschijnlijk zwaarder hebben dan de mensen die regelmatig spelen.”

Kubica stelt dat dat gevoel anders zou zijn geweest als hij dit jaar had geracet.

“Dan zou ik zo veel tijd in de auto hebben gehad, dat ik geen onzekerheden meer zou voelen over mezelf.”

Kubica had de kans om zijn testrol bij Williams te combineren met een LMP1-rol in het World Endurance Championship, maar zag daar van af.”Het is een compleet ander soort racen, een heel andere categorie. Het zou een mooie uitdaging kunnen zijn. Ik zag het met rallyrijden. Ok, rally is compleet anders dan racen en endurance racen. Die hebben meer overeenkomsten met de F1, maar het is nog steeds een andere categorie.”

“Ik denk dat nieuwe uitdagingen leuk zijn. Er is altijd iets extra’s dat je een boost geeft om daar naar toe te gaan en te zien hoe je kunt presteren.”

F1-Planet.com