Home » Actueel » Kvyat keert in 2019 terug bij Toro Rosso

Kvyat keert in 2019 terug bij Toro Rosso

Daniil Kvyat maakt in 2019 een comeback in de Formule 1 bij zijn oude team Toro Rosso. Dat heeft het Italiaanse team op zaterdagochtend bevestigd. Berichten over een terugkeer van de verloren zoon van Red Bull waren er al langer. Voor de Grand Prix in zijn thuisland werd het nieuws bevestigd.

Kvyat debuteerde in 2014 bij Toro Rosso in de Formule 1 en werd na het vrij plotselinge vertrek van Sebastian Vettel naar Ferrari al na één seizoen gepromoveerd naar Red Bull Racing. De Rus maakte in de hoofdmacht van de energiedrankfabrikant een zeer wisselende periode door. Hij stond twee keer op het podium, maar was nog vaker betrokken bij race-incidenten. Vooral bij de starts speelde hij vaak een hoofdrol in incidenten. Na een tweevoudige crash met Sebastian Vettel in Sochi, nu twee jaar geleden, werd hij bij het team vervangen door Max Verstappen en werd Kvyat zelf teruggeplaatst naar Toro Rosso. Met die demotie had hij het moeilijk en zijn motivatie en prestaties waren niet zoals Red Bull van hem verwachtte. Vorig jaar werd hij na de Grand Prix van de VS vervangen door Brendon Hartley.

Kvyat ging na zijn vertrek bij Toro Rosso naar Ferrari, waar hij als testcoureur veel tijd doorbracht in de simulator. Het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing zette deze zomer een nieuwe stoelendans in gang en Red Bull bleek daarbij niet te grossieren in talenten in de lagere klassen om Pierre Gasly op te volgen bij Toro Rosso. Het team besloot Kvyat daarom na overleg met Ferrari een nieuw contract aan te bieden.

Kvyat was blij en bedankte Red Bull en Toro Rosso met de kans om zijn F1-carrière een doorstart te geven.

“Aller eerst wil ik Red Bull en Toro Rosso bedanken voor deze kans om weer in de Formule 1 te racen en ik ben vooral blij om terug te keren bij een team dat ik goed ken”, zei Kvyat, “Toro Rosso heeft me altijd een thuisgevoel gegeven en ik weet zeker dat dat volgend jaar hetzelfde zal zijn. Ik wil ook Ferrari bedanken voor hun vertrouwen in mijn rijkwaliteiten en de mogelijkheid om in contact te blijven met de F1 als hun ontwikkelingscoureur. Ook al waren mijn activiteiten vooral op de simulator gericht, heb ik veel geleerd. Ik voel me nu sterker en beter voorbereid dan toen ik Toro Rosso verliet.”

“Ik heb de hoop om weer te racen nooit opgegeven. Ik ben nog jong en ik ben in goede vorm gebleven om voorbereid te zijn voor het geval zich een mogelijkheid voordeed. Ik zal mijn best doen om te leveren wat het team van me verwacht en ik kan niet wachten tot alles begint.”

Teambaas Franz Tost verwelkomt de 24-jarige coureur terug bij het team.

“De indrukwekkende prestaties van Pierre Gasly sinds hij vorig jaar zijn F1-debuut maakte heeft hem een stoeltje voor volgend jaar opgeleverd bij Aston Martin Red Bull Racing. Dat is welverdiend en vanuit het oogpunt van Toro Rosso ben ik blij dat opnieuw een coureur uit Helmut Marko’s Red Bull Junior Programma de stap heeft kunnen maken naar Red Bull Racing – missie volbracht!”, zegt Tost over Gasly.

“Wat betreft Daniil’s terugkeer, geloof ik dat hij een nieuwe kans verdiende in de Formule 1. Daniil is een heel vaardige coureur met een fantastische natuurlijke snelheid, wat hij verschillende keren heeft bewezen in zijn carrière. Hij heeft in het verleden met moeilijke situaties moeten omgaan, maar ik ben ervan overtuigd dat hij, weg van het racen, volwassener is geworden als persoon en dat zal hem helpen om zijn niet te ontkennen kwaliteiten op het circuit te laten zien.”

“Wij zullen hard pushen om hem een goed pakket te geven en ik denk dat het beste van zijn kant nog moet komen. Daarom verwelkomen we hem graag terug bij ons team om samen te beginnen aan een succesvol seizoen samen.”

F1-Planet.com