Home » Actueel » Kvyat wordt ontwikkelingscoureur bij Ferrari

Kvyat wordt ontwikkelingscoureur bij Ferrari

Ferrari heeft Daniil Kvyat vastgelegd als ontwikkelingscoureur. Dat heeft Ferrari op woensdag bevestigd.

De voormalig Toro Rosso-coureur hoopte na de beëindiging van zijn contract bij Red Bull in de Formule 1 te kunnen blijven middels een racecontract bij Williams. Kvyat benaderde Williams zelf om de mogelijkheden te bespreken, maar het team uit Grove heeft uiteindelijk gekozen voor zijn landgenoot Sergey Sirotkin, die kan rekenen op een fors sponsorpakket van SMP Racing. Nu daarmee de laatste plek in de op de grid voor 2018 is vergeven, restte Kvyat geen andere keuze dan een testrol te accepteren om in de F1 te blijven.

Bij Ferrari zal Kvyat naar verwachting veel simulatorwerk gaan uitvoeren op de thuisbasis in Maranello en mogelijk deelname aan een van de in-season tests.

Kvyat volgt bij Ferrari Charles Leclerc op, die in 2018 zal uitkomen voor Alfa Romeo Sauber en voegt zich bij het testteam naast Antonio Giovinazzi, die naar verwachting reservecoureur zal blijven.

Kvyat hoopt via de rol bij Ferrari zijn F1-carrière nieuw leven in te kunnen blazen na vier seizoenen in de F1 onder contract bij Red Bull. Hij debuteerde in 2014 bij Toro Rosso en werd al na één seizoen gepromoveerd naar Red Bull Racing als opvolger van Sebastian Vettel. In zijn tijd bij Red Bull Racing haalde hij een aantal keren het podium, maar zijn prestaties waren wisselvallig. Na een aantal startincidenten besloot Red Bull Racing hem in mei 2016 te vervangen door Max Verstappen in een rechtstreekse rijderswissel. Toro Rosso keerde terug naar Toro Rosso, maar zijn prestaties bleven wisselend en in 2017 was hij opnieuw vaak betrokken bij incidenten. Na de Grand Prix van de VS beëindigde Red Bull zijn contract.

Ferrari heeft haar aanwezigheid in de Formule 1 uitgebreid via een intensief partnership met Sauber via zustermerk Alfa Romeo. Het team heeft daarnaast een samenwerking met Haas F1 Team. Vorig jaar nam Antonio Giovinazzi namens de Scuderia deel aan een aantal vrije trainingen bij Haas.

F1-Planet.com