Home » Actueel » Latifi wordt reservecoureur bij Williams

Latifi wordt reservecoureur bij Williams

Formule 2-coureur Nicholas Latifi wordt in 2019 test- en reservecoureur bij Williams F1 Team. De Canadees, die dit seizoen één overwinning behaalde en als negende eindigde in de eindstand in de Formule 2, komt over van Force India F1 Team, waar hij in het afgelopen seizoen drie dagen testte tijdens de in-season tests en tijdens een aantal Grands Prix-weekends in actie kwam in eerste vrije trainingen. Het lag in de lijn der verwachting dat hij Force India zou verlaten na de overname van het team door Lawrence Stroll en de komst van diens zoon Lance naar het team voor 2019.

Bij Williams zal Latifi tijdens de wintertests één dag in actie komen met de nieuwe FW42 en zal drie dagen testen tijdens de in-season testdagen – één officiële dag en twee Pirelli testdagen. Daarnaast zal hij zes keer uitkomen in de eerste vrije training en zal hij een intensieve rol hebben in het simulatieprogramma van het team.

Latifi was blij met de kans bij het team uit Grove.

“Ik vind het geweldig om me bij een iconisch team als Williams te voegen als Reservecoureur voor 2019”, zegt hij, “het is een fantastische kans om mijn ontwikkeling in de F1 voort te zetten en voort te bouwen op mijn ervaring op het circuit met meer FP1-sessies en de rookie- en Pirelli-tests. Daarnaast zal mijn rol het besturen van de simulator zijn en het ondersteunen van de ontwikkeling van de nieuwe auto.”

“Ik kijk ernaar uit om tijd door te brengen in de fabriek in Grove, met het team aan het werk te gaan en te assisteren waar ik kan. Dit is een ongelooflijke kans die ik heb gekregen en ik heb er heel veel zin in om te beginnen.”

Adjunct teambaas Claire Williams verwelkomt Latifi bij het team.

“Ik ben heel blij dat ik kan bevestigen dat Nicholas Latifi zich bij ons voegt als Reservecoureur voor het seizoen 2019. Nicholas heeft met succes in de juniorcategorieën gereden, hij heeft de raceinstelling die wij zoeken en hij is ongelooflijk intelligent en ijverig. Nicholas zal volgend jaar in FP1-sessies en een aantal tests rijden. Daarnaast zal hij simulatorwerk gaan doen voor het team.”

“We zijn er zeker van dat hij heel goed zal passen bij het team en we kijken ernaar om volgend jaar met Nicholas te gaan werken.”

F1-Planet.com