Home » Actueel » Lauda: “Ik kom snel terug”

Lauda: “Ik kom snel terug”

Drievoudig wereldkampioen en Mercedes’ Non-Executive Chairman Niki Lauda heeft voor het eerst sinds zijn longtransplantatie van zich laten horen. In een videoboodschap van Mercedes AMG F1 op Instagram complimenteert Lauda zijn team en stelt hij snel terug te zullen keren.

De 69-jarige Oostenrijker werd in augustus van dit jaar na een vakantie in Ibiza met spoed opgenomen in het Allgemeines Krankenhaus van Wenen. Daar bleek sprake van een zeer ernstige longontsteking, die zijn beschadigde longen niet teboven konden komen. Binnen enkele dagen kwam er een donororgaan beschikbaar en onderging hij een transplantatie. Een maand geleden werd hij ontslagen uit het ziekenhuis en zette hij zijn revalidatie voor in een privékliniek.

“Zoals jullie allemaal weten heb ik uit oogpunt van mijn gezondheid een zware tijd achter de rug en de steun die ik van jullie allen heb ontvangen was ongelooflijk”, zegt Lauda in de videoboodschap, “en ik kwam daardoor eerder uit mijn bed, want ik voelde dat ik thuis was in een grote, sterke familie van vrienden.”

“De prestaties van dit jaar – geweldig – vijf kampioenschappen op rij, weer Lewis, Bottas er dichtbij. We hadden het niet beter kunnen doen.”

“En nu, de belangrijke boodschap is dat ik er snel weer bij zal zijn en dan gaan we er weer voor, we gaan ervoor. De druk komt voor de zesde keer. Dank julie wel.”

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vintage Niki Lauda 👊 • • • #MercedesAMGF1 #MercedesAMG #F1 #NikiLauda #PETRONASmotorsports #AbuDhabiGP #DrivenByEachOther

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

F1-Planet.com