Home » Actueel » Lauda ondergaat longtransplantatie

Lauda ondergaat longtransplantatie

Mercedes AMG’s Niet-uitvoerend Voorzitter Niki Lauda heeft op donderdag met spoed een longtransplantatie ondergaan. De Oostenrijkse drievoudig wereldkampioen Formule 1 was in het afgelopen weekend in Hongarije afwezig op de Hungaroring. Hij was thuis gebleven in Ibiza met griepklachten. Die verergerden in het begin van deze week en ontwikkelden zich tot een zware longontsteking. Lauda reisde daarop naar Oostenrijk en werd opgenomen in het Algemeen Stadsziekenhuis in Wenen. Daar waren de artsen genoodzaakt om een longtransplantatie uit te voeren. De operatie is succesvol uitgevoerd, maar was uiterst ingrijpend. De toestand van Lauda is zorgelijk.

Lauda liep in 1976 bij zijn zware ongeval op de Nordschleife zware, derdegraads brandwonden op aan onder meer zijn hoofd en gezicht. Wat minder bekend was, is dat hij ook verbrandingen aan zijn longen opliep. De Oostenrijker inhaleerde bij het ongeval vuur en giftige gassen. Sindsdien zijn zijn longen altijd kwetsbaar geweest.

Het Algemeen Stadsziekenhuis bevestigde dat Lauda in het ziekenhuis in Wenen behandeld door leidend chirurg van de Thorax chirurgie-afdeling Dr. Walter Klepetko en Dr. Konrad Hötzenecker en dat de operatie voorspoedig is verlopen. Zijn familie vraagt in de verklaring zijn privacy te respecteren. De familie zal afzonderlijk geen verklaringen doen omtrent zijn conditie.

“Door een zware infectie van de longen heeft Niki Lauda vandaag een longtransplantatie moeten ondergaan in het AKH Wenen”, stelt het ziekenhuis in een verklaring, “de transplantatie is succesvol uitgevoerd door Walter Klepetko, hoofd Thorasische Chirurgie en Konrad Hotzenecker.”

“Wij vragen u om uw begrip dat de familie geen officiële verklaringen zal geven en vragen u de privacy van de familie Lauda te respecteren.”

F1-Planet.com