Home » Actueel » Lauda postuum verkozen tot Personality of the Year

Lauda postuum verkozen tot Personality of the Year

Drievoudig wereldkampioen en voormalig Non-executive Chairman van Mercedes AMG Niki Lauda is op vrijdag bij het FIA Prize Giving gala postuum uitgeroepen tot Personality of the Year. Lauda overleed in mei na een moeizame herstelperiode van een longtransplantatie. Lauda’s vechtersmentaliteit en karakter werden geëerd met de award, die werd uitgereikt op basis van een stemming onder de FIA geaccrediteerde media.

Mercedes teambaas Toto Wolff riep Lauda in herinnering na het behalen van de kampioenschappen van dit seizoen, waar Lauda zich voorafgaand en in het begin van het seizoen tot aan zijn dood nauw bij betrokken voelde.

“Bij Mercedes heeft Niki een leegte achtergelaten die we nooit zullen kunnen vervangen – als een bron van inspiratie, als een stem van reden, maar vooral als een goede vriend,” zei Wolff.

“We hopen dat we je trots hebben gemaakt, Niki.”

FIA President Jean Todt droeg de eerste FIA Tribute Award op aan 13 autosportprominenten die in 2019 overleden ook Formule 2-coureur Anthoine Hubert, Racedirecteur Charlie Whiting, March-medeoprichter Robin Herd en DAMS-oprichter Jean-Paul Driot.

“De FIA Prize Giving is een gelegenheid om te vieren, dus het lijkt alleen maar passend om een permanent eerbetoon te brengen aan degenen die zoveel aan de sport hebben gegeven. Het onuitwisbare teken dat ze ons hele leven hebben nagelaten, moet met liefde worden herinnerd”, zei Todt.

F1-Planet.com