Home » Actueel » Lauda verlaat ziekenhuis

Lauda verlaat ziekenhuis

Drievoudig wereldkampioen en Non-Executive Chairman van Mercedes AMG Niki Lauda heeft op woensdag na ruim twee maanden het Allgemeines Krankenhaus in Wenen verlaten. Lauda onderging daar in augustus een longtransplantatie nadat hij na een vakantie werd opgenomen met een zware longontsteking. Vanwege de schade aan zijn longen, opgelopen bij zijn crash op de Nürburgring in 1976, ontstonden complicaties, waardoor de Oostenrijker een nieuwe long nodig had. Die kreeg hij binnen enkele dagen nadat hij officieel met de hoogste prioriteit op de lijst kwam voor orgaandonatie. Destijds werd zijn conditie omschreven als “extreem kritisch”.

Inmiddels is hij voldoende aangesterkt om het ziekenhuis te verlaten. Hij verhuist naar een kliniek waar hij zijn herstel zal voortzetten. Hij zal een “intensief revalidatieprogramma” doormaken dat enkele weken zal duren.

Lauda’s artsen zullen op donderdag in een persconferentie een toelichting geven over zijn herstel.

Mercedes AMG F1 Team reageerde verheugd op het ziekenhuisontslag van haar Voorzitter.

“Tweeënhalve maand na een longtransplantatie zijn we blij om te vernemen dat onze Voorzitter en vriend Niki Lauda het ziekenhuis in Wenen heeft verlaten”, stelde het team op social media, “Niki zal nu beginnen aan een periode van intensieve revalidatie nu hij zijn weg naar herstel voortzet.”

“Wij kunnen niet wachten om je weer terug te hebben Niki”.

 

F1-Planet.com