Home » Actueel » Lauda weer opgenomen in ziekenhuis

Lauda weer opgenomen in ziekenhuis

Drievoudig wereldkampioen en Mercedes’ Niet-Uitvoerend Voorzitter Niki Lauda verblijft sinds oudejaarsavond opnieuw op de intensive care van het Allgemeines Krankenhaus in Wenen. Lauda vierde Kerst met zijn familie in Ibiza toen hij last kreeg van griepverschijnselen. Uit voorzorg is hij teruggevlogen naar Wenen en daar opnieuw opgenomen in het ziekenhuis.

De longontsteking die in augustus leidde tot een longtransplantatie bij de 69-jarige Oostenrijker kwam voort uit griepklachten. Ook destijds verbleef Lauda in Ibiza.

Aanvankelijk waren de zorgen om Lauda groot. Hij herstelt nog altijd van de zware operatie die hij onderging en hoewel het herstel voorspoedig verliep, was zijn gezondheid in eerste instantie broos. Inmiddels zou het beter met hem gaan en is de verwachting dat hij de intensive care binnen enkele dagen zal mogen verlaten.

“Er was een geval van griep in zijn familie en hij wordt op de intensive care unit bij ons behandeld”, verklaarde Karin Fehringer van het AKH, “het aanvankelijke verloop van de ziekte was hevig, maar zijn gezondheid verbeterde snel. Als het herstel doorzet, dan kan Lauda waarschijnlijk halverwege de week, in drie of vier dagen, worden ontslagen.”

De terugval door griep is een tegenvaller voor Lauda, die eerder de seizoensfinale in Abu Dhabi hoopte te kunnen bijwonen. Dat bleek nog niet mogelijk. In plaats daarvan moedigde hij zijn team Mercedes aan via een video en feliciteerde het team met het prolongeren van beide wereldtitels.

F1-Planet.com