Home » Actueel » Leclerc draagt overwinning op aan Hubert: “Ik kan er nu niet van genieten”

Leclerc draagt overwinning op aan Hubert: “Ik kan er nu niet van genieten”

Charles Leclerc heeft zijn overwinning in de Grand Prix van België opgedragen aan Anthoine Hubert. De Monegask behaalde in Spa-Francorchamps zijn eerste overwinning in de Formule 1, maar zei er na afloop niet van te kunnen genieten na het verlies van Formule 2-coureur Hubert in de sprintrace van die klasse op zaterdagmiddag. Leclerc beschouwde Hubert, met wie hij vanaf de karts opgroeide, als een vriend.

“Aan de ene kant heb ik een droom die ik had sinds ik kind was gerealiseerd en aan de andere kant is het sinds gisteren een heel moeilijk weekend geweest”, zei Leclerc na afloop, “we hebben aller eerst een vriend verloren en het is in deze situaties heel moeilijk, dus ik wil deze overwinning aan hem opdragen.”

“We zijn samen opgegroeid. Anthoine, Pierre [Gasly], Esteban [Ocon] en ik zijn in dezelfde race in karting begonnen in 2005 en in die race eindigde Anthoine als eerste, ik was tweede, dus yeah, dit brengt herinneringen terug.”

“Ik kan vandaag niet volledig genieten van de overwinning. Ik zal het me waarschijnlijk over een paar weken realiseren als alles een beetje is ingedaald, maar op dit moment is alles zo vers, dat het moeilijk is.

Gevraagd of er een last van zijn schouders viel nadat hij over de finish was gekomen, na de eerdere teleurstellingen in Bahrein en Oostenrijk.

“O ja, zeker. Toen ik over de finishlijn ging, had ik zoiets van: deze is afgevinkt van wat mijn jongensdroom was en nu kan ik me concentreren op de toekomst en proberen me te verbeteren.”

De race was voor Leclerc niet gemakkelijk. Hij kwam in de slotfase onder zware druk van Lewis Hamilton.

“Het was een heel moeilijke race”, gaf hij toe, “we hebben tegen het einde behoorlijk wat moeite gehad met de banden.”

“Hij [Hamilton] kwam heel snel dichterbij. Ik had behoorlijk wat druk, maar ik ben blij dat ik hem achter me gehouden heb.”

F1-Planet.com