Home » Actueel » Leclerc dubbel bestraft na incident met Verstappen

Leclerc dubbel bestraft na incident met Verstappen

Ferrari-coureur Charles Leclerc is na afloop van de Grand Prix van Japan door de stewards dubbel bestraft voor het incident met Max Verstappen en het daarop volgende doorrijden met schade aan zijn voorvleugel. De Monegask ontvangt een tijdstraf van 5 seconden in zijn rol in de crash met de Red Bull-coureur in de eerste ronde en krijgt nog eens 10 seconden opgeteld bij zijn racetijd omdat het team hem niet naar de pits riep na het incident, ondanks dat zijn vleugel over de grond sleepte en voor gevaarlijke situaties zorgde. Leclerc valt door de straffen terug van de zesde naar de zevende plaats. Leclerc krijgt bovendien twee penaltypunten bijgeschreven op zijn licentie.

De Monegask kreeg na de start de Red Bull van Verstappen naast zich aan de buitenkant voor Turn 2, maar hij stuurde in op een wijze waarbij hij de Nederlander geen ruimte liet om op de baan te blijven. De twee raakten elkaar en Verstappen zou met veel schade aan zijn auto spinnen en na 14 ronden alsnog uitvallen aan de gevolgen van de crash. Leclerc zelf had een beschadigde voorvleugel, maar besloot aanvankelijk door te rijden, ondanks dat de uiteinden van de vleugel over de grond sleepten en steeds verder afbrokkelden.

De stewards stelden aanvankelijk te hebben besloten geen actie te ondernemen voor het incident, maar kwamen uiteindelijk toch op dat besluit terug. De kwestie zou na de race nader worden bekeken. Dat tot woede van Verstappen, die vond dat er in de race direct straffen zouden moeten worden opgelegd.

Beide coureurs werden om 17.00 uur lokale tijd gehoord door de stewards en die concludeerden iets meer dan een uur later dat het incident merendeels Leclerc te verwijten was en waren kritisch op de coureur en het team over het negeren van de schade en de rondvliegende brokstukken.

“De stewards hebben het videobewijs geëvalueerd en hebben de coureur van auto 16 (Charles Leclerc) en de coureur van auto 33 (Max Verstappen) en teamvertegenwoordigers gehoord”, stellen de stewards in een verklaring.

“Auto 16 en auto 33 reden naast elkaar op het moment dat ze Bocht 1 uit kwamen en Bocht 2 naderden in de eerste ronde, met auto 16 aan de binnenkant. Terwijl de auto’s de apex van Bocht 2 naderden, bleef auto 33, die maginaal voor lag, aan de buitenkant en liet voldoende ruimte aan de binnenkant, maar auto 16 verloor grip aan de voorkant in de verstoorde lucht van de auto aan de voorkant en onderstuurde abrupt naar de buitenkant van de baan, raakte daarbij auto 33 en dwong hem buiten de baan.”

“Hoewel het verlies van grip van auto 16 het contact veroorzaakte, was dat niet de intentie. Op het verlies van grip bij het rijden dicht achter een auto zou moeten worden geanticipeerd en moeten zijn toegestaan door auto 16. Auto 16 wordt beoordeeld als voornaamste schuldige aan het incident. Dit is een wat ongebruikelijk incident in de eerste ronde, omdat alleen deze auto’s er direct bij betrokken waren, dus weinig van de gebruikelijke mitigerende omstandigheden zijn van toepassing.”

Voor de gevaarlijke situatie rond de schade aan de voorvleugel bij Leclerc, stelden de stewards:

“De stewards hebben audio- en videobewijs bestudeerd en hebben de coureur van auto 16 (Charles Leclerc) en teamvertegenwoordigers gehoord.”

“Auto 16 liep schade op aan de voorvleugel in een incident bij Bocht 2 in ronde 1. De auto reed door naar het incident en ging niet naar de pits aan het einde van ronde 1. Tijdens ronde 2, in afwachting van een besluit over de auto, zei het team de Racedirecteur dat ze de auto naar de pits zouden roepen aan het einde van ronde 2. Tijdens ronde 2, raakte bij Bocht 11 een sectie van de voorvleugel los van de auto. Later in die ronde, bij Bocht 14, raakte een groter deel van de voorvleugel los van de auto en die beïnvloedde auto 44, die dicht achter auto 16 reed. Dit stuk voorvleugel miste maar net contact met het cockpitgebied van auto 44 en verwoestte de rechter zijspiegel van auto 44.”

“Nadat dit tweede deel losliet, vond het team dat de auto nu in veilige conditie was, ondanks dat ze eerder de Racedirecteur vertelde dat de auto naar de pits zou worden geroepen, vertelde ze auto 16 om buiten te blijven en niet te stoppen. In ronde 3 nam de Racedirecteur contact op en eiste dat de auto naar de pits zou worden geroepen voor inspectie. Auto 16 stopte aan het einde van ronde 3.”

“Door auto 16 niet naar de pits te roepen aan het einde van ronde 1, onmiddellijk na het incident, voor een veiligheidsinspectie terwijl er duidelijk zichtbare schade was en de coureur desondanks te instrueren om nog een ronde buiten te blijven en ondertussen de Racedirecteur anders te informeren, heeft het team voor een onveilige situatie gezorgd op het circuit, de maar net niet heeft geresulteerd in een groot incident en verhoogde de waarschijnlijkheid van nog meer incidenten na hetgeen werd gerapporteerd.”

De aangepaste uitslag is als volgt:

PosCoureurTeamTijd
1Valtteri BottasMercedes1:21:46.755
2Sebastian VettelFerrari+13.343
3Lewis HamiltonMercedes+13.858
4Alexander AlbonRed Bull Honda+59.537
5Carlos SainzMcLaren Renault+1:39.101
6Charles LeclercFerrari+1 ronde
7Pierre GaslyToro Rosso Honda+1 ronde
8Sergio PerezRacing Point Mercedes+1 ronde
9Lance StrollRacing Point Mercedes+1 ronde
10Daniil KvyatToro Rosso Honda+1 ronde
11Lando NorrisMcLaren Renault+1 ronde
12Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
13Romain GrosjeanHaas Ferrari+1 ronde
14Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
15Kevin MagnussenHaas Ferrari+1 ronde
16George RussellWilliams Mercedesronde 51
17Robert KubicaWilliams Mercedes+ 2 ronden
RMax VerstappenRed Bull Hondaronde 15
F1-Planet.com