Home » Actueel » Leclerc: “Emoties even opzij gezet”

Leclerc: “Emoties even opzij gezet”

Ferrari-coureur Charles Leclerc moest na afloop van de tweede testdag op Circuit de Barcelona-Catalunya toegeven dat hij wat geƫmotioneerd was door zijn eerste volledige testdag als een fulltime Ferrari-coureur met zijn nieuwe auto, maar die emoties zette hij al snel opzij om aan het werk te gaan.

De Monegask reed op dinsdag 157 ronden. Daarmee reed hij het hoogste aantal ronden van alle coureurs, maar was daarbij ook de snelste. Aan het einde van de ochtend zette hij een 1:18.247 en die tijd zou de gehele dag de snelste blijven.

“Er is altijd wat [emotie] als je in een Ferrari stapt, maar vandaag heb ik dat opzij gezet, want ik had werk te doen voor het team”, zei Leclerc.

“Laten we hopen dat we zo blijven gaan in de komende paar dagen, want het is belangrijk om de weinige testmogelijkheden die we hebben maximaal te benutten.”

“Ondanks wat rode-vlag onderbrekingen, konden we ons volledige programma afwerken en 157 ronden rijden, wat heel veel nuttige data heeft opgeleverd.”

“Als het gaat om gevoel, dan denk ik dat het heel snel comfortabel voelde met de SF90 en ik moet zeggen dat ik erg heb genoten.”

F1-Planet.com