Home » Actueel » Leclerc: “Ik ga naar Ferrari om te presteren”

Leclerc: “Ik ga naar Ferrari om te presteren”

Sauber-coureur Charles Leclerc heeft gezegd dat hij niet van plan is zichzelf bescheiden doelen te stellen als hij volgend jaar de overstap maakt naar Ferrari. De 20-jarige Monegask wil van meet af aan gaan presteren. Leclerc werd eerder deze week door Ferrari bevestigd als de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel na een indrukwekkende start van zijn F1-carrière bij Sauber. In zijn eerste seizoen finishte hij tot nu toe al in vijf Grands Prix in de punten.

“Het is heel gek, want ik begrijp dat heel veel mensen denken dat ik veel meer druk op mijn schouders zal hebben, maar dat is echt niet zo. Ik denk dat ik de mentaliteit heb die alle druk wegneemt. Ik concentreer me echt op mezelf en denk niet echt aan wat mensen van mij verwachten in de auto”, zei Leclerc op donderdag in Singapore.

“Ik geloof dat als ik het goed doe in de auto en als ik op de juiste manier werk, dan komen de prestaties vanzelf. Dit is hoe ik de dingen zie, dus ik concentreer me gewoon volledig op mezelf en het werk dat ik moet doen in de auto en dan denk ik dat de rest wel komt. Ik voel echt geen druk.”

Leclerc is zich ervan bewust dat er bij Ferrari een nieuwe fase in zijn carrière aanbreekt.

“Ik ga niet naar Ferrari om te leren. Ik denk dat ik dit jaar ene heel goed seizoen heb gehad waarin ik in het merendeel ervan heb kunnen leren en volgend jaar moet ik presteren in een groot team. Ik zeg niet dat ik dan niets meer zal leren, want ik heb nog steeds zoveel te leren en ik kan me nog steeds in heel veel dingen verbeteren, maar ik zal er absoluut meer klaar voor zijn dan ik aan het begin van dit jaar was.”

“Ervaring is natuurlijk altijd een pre, maar als je goed genoeg bent in een stoeltje, dan ben je goed genoeg. Als ik volgend jaar geen resultaten heb die goed genoeg zijn om bij Ferrari te blijven, dan zal het normaal zijn dat ik weer terugval. Maar dan verdien ik geen Ferrari-stoeltje.”

Gevraagd wat hij in zijn eerste seizoen bij Ferrari wil bereiken, zei hij:

“Het is moeilijk om nu te zeggen, maar mijn doel is om het zo goed mogelijk te doen met de auto die we hebben. Dit jaar hebben ze denk ik een winnende auto, een auto die de titel kan winnen en als dat volgend jaar weer zo is, dan zal het doel zijn om de titel te pakken. Dat is absoluut iets enorms.”

 

F1-Planet.com