Home » Actueel » Leclerc: “Inhaalactie Verstappen niet de manier waarop je inhaalt”

Leclerc: “Inhaalactie Verstappen niet de manier waarop je inhaalt”

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk gezegd dat hij vindt dat de manier waarop Max Verstappen hem inhaalde niet de manier is waarop dat zou moeten. De Monegask verloor twee ronden voor de finish de leiding aan de Nederlander, die diep inremde voor Turn 3, waar ze elkaar in de apex naast elkaar troffen en elkaar kort raakten op het wiel. Er was echter te weinig ruimte voor twee auto’s, waardoor Leclerc aan de buitenkant buiten de baan moest gaan.

“Red Bull was vandaag heel snel. Ze zijn heel goed in het goed houden van de banden, beter dan wij. Ik heb geen wroeging ‘[over zijn eerste poging in ronde 67]. Ik heb het idee dat de inhaalmanoeuvre goed is gedaan. Ik denk niet dat dat geldt voor de tweede [in ronde 69].”

“Ik denk dat het resultaat waarschijnlijk hetzelfde zou zijn geweest, maar het is gewoon niet de manier waarop je inhaalt, denk ik.”

“We raakten elkaar en daarna had ik geen kans om hem opnieuw in te halen. Het is heel jammer.”

Verstappen zag het duidelijk niet zo.

“Het is hard racen”, zei hij, “anders kunnen we beter thuis blijven”.

“Ik denk dat ik bij de tweede wat dieper remde in de bocht. We hadden natuurlijk een heel klein beetje contact, vanuit het midden tot de uitgang van de bocht.”

“Van mijn kant denk ik dat het racen is. We weten allemaal dat er een top op de bocht ligt, dus als je die top verkeert neemt, kom je op een gegeven moment ruimte tekort, zeker omdat  je ook een beetje rechtdoor gaat daar.”

“Maar het is hard racen. Het is beter dan elkaar alleen maar volgen en een saaie race te hebben.”

De stewards besloten het incident na lang beraad als race-incident te beschouwen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto stelde na de race dat als de stewards zich aan de reglementen hielden, er een tijdstraf zou moeten volgen, maar stelde na het besluit dat Ferrari het niet meer zal aanvechten.

“Ferrari’s mening en standpunt is dat wij vinden dat dit een verkeerd besluit is. Dat is onze mening. Wij vinden dat Charles volledige ruimte liet. Hij had geen schuld. Er was contact en hij werd geduwd en buiten de baan gedwongen”, stelde Binotto.

“Wij geloven dat er duidelijke regels zijn, die je leuk vindt of niet en precies diezelfde regels zijn in de afgelopen races toegepast.”

“Dat gezegd hebbende, we respecteren het besluit van de stewards volledig. Zij zijn de rechters en wij moeten dat respecteren en meer dan dat denk ik als Ferrari-fan en ik ben een ultieme Ferrari-fan. Ik denk dat het tijd is voor de F1 om de bladzijde om te slaan en vooruit te kijken.”

“Zoals we al vaak zeiden, we zouden de coureurs vrij moeten laten strijden, dus we kunnen niet tevreden zijn met dit besluit. We steunen het besluit niet, maar op een of andere manier begrijpen we het feit dat we door moeten en over het geheel denk ik dat het goed is geweest voor de sport en goed voor de F1.”

F1-Planet.com